E-mail vertoont toch nog kuren (7)

Het leek er op dat de problemen rondom de e-mail waren opgelost, maar dat blijkt toch niet het geval te zijn.
Wat is er dan nu nog aan de hand?
In mijn vorige blog schreef ik dat de problematiek rondom het afleveren van e-mail waren opgelost.
Immers ik kreeg bij het versturen van e-mail met een afleveringsbericht (DSN) de melding:
Your message has been delivered to the following recipients:

Normaal gesproken moet je er dan van uit kunnen gaan dat een e-mail bericht is afgeleverd en de geadresseerde de e-mail in zijn/haar postbus krijgt.

Deze week had ik echter met een model een e-mailwisseling, waarbij alle e-mails het afleveringsbericht kregen dat die was afgeleverd, maar dat slechts een deel daarvan ook daadwerkelijk in de mailbox kwam.
De e-mails die ik stuurde als antwoord op een e-mail die ik had gekregen, werden afgeleverd, maar nieuwe e-mails naar dezelfde persoon kwamen niet aan. Ook het zogenaamde forwarden (=doorsturen) werkte niet.
Wanneer ik de letterlijke tekst van een nieuwe e-mail kopieerde en plakte naar een antwoord op een andere e-mail (waarbij ik de oorspronkelijke tekst helemaal weghaalde), kwam de e-mail wél weer aan.
Rara, hoe kan dit?

Van andere geadresseerden vernam ik dat de e-mail in de spam terecht kwam.

Gisteren kwam er nog een mail binnen van een Yahoo-account dat die niet kon worden afgeleverd. Die e-mail had ik echter al op 23 november verstuurd. Het heeft dus ruim een week geduurd voordat ik deze melding kreeg.

Het vervelende doet zich voor dat ik nu niet meer weet wie een e-mail van mij daadwerkelijk heeft ontvangen en wie niet.
Daarnaast weet ik nu ook niet meer of e-mails die aan mij zijn gestuurd wel worden afgeleverd of niet.

Met een expositie in Florence, een mogelijke samenwerking met een galerie in Madrid, een internationale prijs in Italië en een internationale prijs en publicatie in de Verenigde Staten waarbij de e-mailwisseling van groot belang is, is dit wel een heel slecht moment (maar eigenlijk is elk moment een slecht moment).

Wanneer een e-mailserver er voor een paar uur uit ligt is dat vooral vervelend, maar zijn de problemen die daar uit voortvloeien relatief klein en snel op te lossen.

Deze problematiek duurt nu al anderhalve week (en niet voor het eerst dit jaar), waardoor ik wellicht voor mij belangrijke exposities en internationale prijzen zal kunnen mislopen.

Ik zal opnieuw mijn webhostingsbedrijf een bericht sturen dat het e-mail probleem nog niet is opgelost.

Eerdere berichten over dit onderwerp:
E-mail problemen lijken te zijn opgelost (6)
E-mail problemen nu wel opgelost? (5)
E-mail problemen toch nog niet opgelost (4)
E-mail problemen houden aan, maar website probleem opgelost (3)
E-mail problemen en website probleem (2)
E-mail problemen