Fotoshoot voor boekcover met hindernissen

Eén van mijn mentorleerlingen heeft voor haar verbredingsproject een boek geschreven dat ze wil uitbrengen. Maar daar hoort natuurlijk ook een boekcover en een auteursfoto bij en of Studio Tjeerd die voor haar wilde maken.

In de voorbereiding hadden we al het een en ander door- en voor besproken. Het zou, voor wat betreft de cover, een foto moeten worden in het bos (het boek gaat namelijk over een weerwolf in het bos).
Mijn leerling had al een drietal modellen weten te regelen voor de shoot en vandaag was het dan zover.

Als eerste zou de foto in het bos gemaakt worden. Dat bos moet je ruim nemen: in feite is het een bosje in de buurt van de school.
Het weer speelde nu niet bepaald erg mee. Het was wat miezerig en de wind haalde bij tijd en wijle flink uit.

Tijdens het uittesten vanaf welk punt en  met welk perspectief de foto genomen zou gaan worden, kwam een man met zijn loslopende hond langs. Een lieve hond, dat zeker, totdat hij zijn poot optilde en over de rugzak met camera apparatuur heen plaste!Rugzak

Zoals te zien is – en dat is een geluk bij een ongeluk – ging het merendeel op de tas en niet ín de tas en is er geen schade aan de apparatuur. Eigenlijk waren we te verbouwereerd om de hondeneigenaar ter verantwoording te roepen.

BTS-Boekcover
Foto met toestemming gebruikt.
Fotografe: Nicoline Brugman.

Omdat de wind zo koud was hadden we besloten dat de modellen pas op het moment suprème zich van de jassen zouden ontdoen voor de definitieve foto’s. Voor de modellen niets meer dan lof dat ze weerselementen hebben weten te trotseren, dus: respect!

Na de fotoshoot buiten eerst maar even een beetje opwarmen in school waarna de fotoshoot voor de auteursfoto begon. Na goed een uurtje was ook dit gedaan en kon alles weer ingepakt worden.

Nu de foto’s gaan bewerken, waarbij de boekcoverfoto wat extra aandacht zal gaan krijgen. Wellicht over een tijdje hier op deze website het definitieve resultaat.