Telefonisch interview voor “Inspiration: International Art Book”

Logo-Inspiration-Artbook

Voor het International Art Book ben in vanavond telefonisch geïnterviewd en dat had toch nog wel wat voeten in de aarde.

Rond acht uur vanavond werd ik door Iris (van International Art Book) gebeld voor het Engelstalige interview. De verbinding met Engeland was erg slecht te noemen en na een tiental minuten besloot Iris de verbinding te verbreken en het kort daarna opnieuw te proberen.

Hoewel de verbinding daarna wat beter was, miste ik bij een flink aantal vragen de clou omdat de belangrijkste woorden van de vraag wegvielen. Met als gevolgd dat ik Iris moest verzoeken de vraag te herhalen.

In een eerder blogbericht had ik al aangegeven dat ik zat te twijfelen om het interview te doen, omdat Engels nu niet bepaald mijn sterkste kant is en de onderbrekingen hielpen wat dat betreft nu niet bepaald.

Hoe dan ook na goed een uur te hebben gepraat over wat mij drijft in de fotografie, welke stijl ik heb (en of die veranderd is in de loop van de tijd), waar ik mijn inspiratie vandaan haal en welke werkwijze ik hanteer, was het interview ten einde. Ondanks alles ben ik niet ontevreden, maar ik ben er van overtuigd (perfectionist als ik ben) dat wanneer ik het interview terug hoor, ik dingen anders had willen zeggen.
Als ik het goed heb begrepen (lees: gehoord) ben ik ook uitgenodigd om deel te nemen aan het Art Book van volgend jaar.

De foto’s die in het Art Book worden gepubliceerd staan hieronder.

Pages-58-59

Hoe nu verder?
Wanneer het boek is gepubliceerd – de verwachting is dat dit eind februari, begin maart 2016 is – wordt dit aan een honderdtal bekende en minder bekende Art Galleries over de hele wereld opgestuurd. Tevens zal het boek worden verkocht op Amazon.com.

Er komt een speciale webpagina met daarop de foto’s, het interview en de link naar de webpagina van Studio Tjeerd.