Aangemeld bij Photocrowd

Via een artikel op de website van Fstoppers werd ik attent gemaakt op de website van Photocrowd. De beslissing om hier in te schrijven was snel gemaakt.
Photocrowd is een website die vergelijkbaar is met ViewBug in zoverre het gaat om fotowedstrijden. Net als bij andere fotosites kan je een foto uploaden waarop andere mensen kunnen reageren.

Wat maakt Photocrowd anders?
Allereerst is daar natuurlijk het woordje “crowd” in Photocrowd. Op dit moment is er crowdfunding gaande waarbij je – als je geld schenkt – mede-eigenaar kunt worden van Photocrowd.

Daarnaast worden de ingezonden foto’s voor wedstrijden ook beoordeeld door een professional en dat is bij ViewBug slechts sporadisch het geval.

Als laatste kan je je eigen foto’s verkopen via de website; er zal dan alleen een abonnement moeten worden afgesloten wil dit onderdeel beschikbaar worden. Ook 500px heeft de mogelijkheid tot het verkopen van foto’s, maar behalve dat er enorm veel foto’s te koop worden aangeboden, is het bijzonder omslachtig om een foto in “de winkel” te krijgen. Medio vorig maand heeft 500px het beleid aangepast waardoor de fotograaf slechts een kleine vergoeding krijgt: reden voor veel fotografen om nu af te haken bij 500px.

Claartje (1421)
In ieder geval is bovenstaande foto geüpload naar Photocrowd die daardoor automatisch meteen meedoet aan de wedstrijd “New joiners 2016 #15”. Daarnaast is de foto ook ingestuurd voor de wedstrijd “Creative portraits”.