Een fotowedstrijd met de nodige vraagtekens

Het uitschrijven van een fotowedstrijd is blijkbaar nog niet zo eenvoudig. Dat werd duidelijk bij het inschrijven van een aantal tulpenfoto’s bij de organisatie van de Drontense tulpenroute.

De Drontense Tulpenroute werd op 16 april dit jaar feestelijk geopend bij Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen.
Voor de fotoshoot op 29 april besloot ik om bij bovengenoemde pluktuin te gaan kijken of er tulpen konden worden geplukt die gebruikt zouden kunnen worden bij de shoot.

Foto gemaakt in Hanneke's Pluktuin, Biddinghuizen
Foto gemaakt in Hanneke’s Pluktuin, Biddinghuizen

Omdat het land na de overvloedige regen drassig was geworden stond er een x-aantal paren laarzen die konden worden gebruikt om de tulpentuin te betreden. Gewapend met mijn camera en, in mijn geval, zevenmijlslaarzen toog ik naar het veld met de tulpen .

Voordat het tot het daadwerkelijke plukken kwam, maakte ik een aantal foto’s van de prachtige tulpen die er sprankelend in het late middaglicht bijstonden na een flinke regenbui.

Don't be afraid to stand out (foto gemaakt in Hanneke's Pluktuin, Biddinghuizen)
Don’t be afraid to stand out (foto gemaakt in Hanneke’s Pluktuin, Biddinghuizen)

Hanneke, de eigenaresse van de pluktuin, had mij al over het land zien struinen en bij het afrekenen van de tulpen vroeg ze me of ik nog mooie foto’s had kunnen maken.
In het gezellige en geanimeerde gesprek dat zich daarna ontspon spraken we onder andere over het opzetten van een onderneming en dat je je op de een of andere manier moet onderscheiden.
Bij het afscheid beloofde ik Hanneke een aantal foto’s toe te sturen die in haar pluktuin waren gemaakt.

Zo gezegd, zo gedaan. In de e-mail attendeerde Hanneke me nog op de fotowedstrijd die de organisatie van de Tulpenroute had uitgeschreven.

De informatie op de website is niet eenduidig.
De informatie op de website is niet eenduidig.

Na een vluchtige blik op de website zag ik dat ik nog de tijd had tot en met 7 mei.

Gisterenavond besloot ik mijn foto’s in te schrijven, maar bij het nauwkeuriger lezen van het stukje tekst begint de verwarring.
Er wordt in het eerste deel gesproken over foto’s (dus meervoud) terwijl op de knop om de foto’s in te sturen staat “Stuur uw foto in”. Mag er nu één foto worden ingestuurd of mogen het er meerdere zijn?

De verwarring wordt nog groter wanneer er op de knop geklikt wordt om de foto in te sturen:

Een foto's insturen? Wat is er gebeurd met de deadline van 7 mei?
Een foto’s insturen? Wat is er gebeurd met de deadline van 7 mei?

Allereerst is er de verwarring in het eerste deel van de zin: “Stuur een foto’s* in” en de voetnoot geeft ook al niet veel soelaas: “Door een foto in te sturen…” en even later “…kunt u uw foto’s ook insturen.” De vraag die blijft staan is of er nu één foto mag worden ingestuurd of dat het er meerdere mogen zijn.

Als klap op de vuurpijl blijkt de deadline één week vervroegd te zijn en zou het insturen van de foto’s sowieso niet meer zinvol zijn.
Eén en ander is dus voor meerdere uitleg vatbaar en ik heb de foto’s die in dit blog staan gisterenavond, met een begeleidend schrijven, toch maar ingestuurd naar de organisatoren van de wedstrijd, met de tip om voor volgend jaar de tekst een stuk eenduidiger te maken.

Foto gemaakt in Hanneke's Pluktuin, Biddinghuizen
Foto gemaakt in Hanneke’s Pluktuin, Biddinghuizen

Nu maar kijken of ik, om in de termen van de organisatie te blijven, een e-mails terug krijg en of de foto’s nog meedingt naar een prijs (dat dan helaas wel weer in enkelvoud).