Volgende uitnodiging foto-expositie New York in 2017

Vanmorgen in de e-mail opnieuw een uitnodiging ontvangen om foto’s te exposeren in New York, dit keer in kunstgalerie Caelum en opnieuw in Manhattan.

Het gaat nu dus om een andere kunstgalerie dan van een eerdere uitnodiging en wel om de Caelum Gallery. Eén en ander is in werking gezet nadat ik de email van eergisteren had beantwoord en komt van dezelfde persoon als de email van kunstgalerie “Flyer Art Gallery” in Rome.

Kunstgalerie Caelum
De Caelum Gallery is een van de meest belangrijke galerieën in New York City gesitueerd Chelsea, in het hart van Manhattan.
Manhattan is wijk waar de meest belangrijke galerieën ter wereld zijn gehuisvest, waar de grote namen in de hedendaagse kunst hun creaties tentoonstellen voor het meest prestigieuze en veeleisende  publiek. De galerie is dan ook regelmatig gastvrouw voor internationale evenementen en kunstenaars.
Expositie01

Moment van exposeren
De expositie World Wide Art Show 2017 zal plaats vinden van 1 tot en met 28 juni 2017.  Het evenement zal het werk van kunstenaars van over de hele wereld tentoonstellen waarbij enkele van de meest belangrijke New York kunst curatoren bij zijn betrokken.
Het evenement zal ook in Italië worden gepromoot door middel van een elegante expositiecatalogus en een CD met foto’s van alle fasen (opening van de expositie, individuele foto’s, enzovoorts).
Expositie02

Voorselectie en eisen voor deelname
De expositie is open voor alle internationale kunstenaars op elk terrein (schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie). Het thema is vrij en persoonlijk.
Er is echter wel een voorselectie. Hiervoor moeten alle inzendingen voorzien zijn van een titel en worden beschreven welk medium is gebruikt. Daarnaast zal er ook een CV (résumé) en/of een biografie moeten worden meegezonden.
Er zijn geen kosten verbonden aan de voorselectie.Expositie03

De volgende eisen worden gesteld aan de de kunstwerken (in dit geval dus foto’s):
1 kunstwerk (maximaal 80cm x 100cm)
of
2 kunstwerken (elk maximaal 70cm x 70cm)
of
3 kunstwerken (elk maximaal 50cm x 50 cm)
of
4 kunstwerken (elk maximaal 40cm x 40 cm)

Wanneer de kunstwerken door de voorselectie gekomen zijn, kunnen deze officieel worden ingeschreven voor de expositie. Hieraan hangt wel een prijskaartje en hangt af van het moment waarop de kunstwerken worden aangemeld:
van 30 juni tot en met 30 augustus 2016: € 450,00
van 30 augustus tot en met 30 september 2016: € 550,00
van 1 oktober tot en met 30 oktober 2016: € 650,00.
Verzendkosten tussen Italië en de Verenigde Staten zijn hierbij inbegrepen.
De inschrijfkosten kunnen eventueel ook in drie tweemaandelijkse termijnen worden betaald.

Wat biedt Caleum?
Caleum biedt de volgende zaken met betrekking tot het exposeren na de inschrijving:

  1. Inrichten/ophangen van de kunstwerken in de expositieruimte;
  2. Uitnodigingen en communicatie via mailinglists;
  3. Adverteren en promoten van het evenement op kunstwebsites, het nieuws en social media;
  4. Ontwerp en verspreiding van reclame materiaal;
  5. Toezicht en bewaking van de kunstwerken;
  6. Foto’s van het evenement (online beschikbaar).

CatalogueDeelnemende kunstenaars zijn vrij om hun kunstwerken gedurende de expositie op een door hen zelf bepaalde prijs te verkopen. Er wordt geen commissie gevraagd over deze verkopen.

Conclusie
En zo heb je dus ineens twee galerieën in New York waar je kunt exposeren.  Zet je de twee galerieën naast elkaar, dan heeft deze galerie nog een voorselectie waar Artifact die niet heeft. Daarnaast wordt door deze galerie een bedrag gevraagd om te kunnen exposeren, daar waar Artifact hier niet over rept. Maar daar staat tegenover dat, bij eventuele verkoop van één of meerdere foto’s, Caelum geen commissie vraagt tegen 40% commissie van Artifact.
In feite is het een luxeprobleem om te kunnen kiezen uit twee galerieën. Beiden zijn natuurlijk ook te combineren in dezelfde tijd van het jaar…