Foto-expositie Londen (update)

Naar aanleiding van een e-mail die ik had gestuurd op de uitnodiging om mee te werken aan een foto-expositie in Londen, heb ik vandaag  de antwoorden gekregen.

In een blogbericht van afgelopen week eindigde ik met zinsnede “Eerst maar eens navragen welk inschrijfgeld gevraagd wordt.”
Dat inschrijfgeld bedraagt £15 voor één foto en £25 voor twee of drie foto’s (omgerekend ongeveer € 17,50 en € 30,00).

Na het inschrijfgeld en de foto(‘s) te hebben ingestuurd, zullen uit de inzendingen 50 finalisten worden geselecteerd: er is dus nog geen enkele garantie dat de foto’s ook daadwerkelijk worden geëxposeerd.

De werken van de 50 finalisten worden vervolgens gedurende drie weken in augustus geëxposeerd. Tegelijkertijd zal een jury de werken beoordelen en de uiteindelijke winnaar bekend gaan maken.

Op de vraag wat er voor een foto gevraagd zou kunnen worden wanneer die geëxposeerd wordt, geeft Tessa van de Lacey Contemporary Gallery in Londen een richtprijs van tussen de  £500 en £1000, afhankelijk van het formaat van de foto en of en hoe de foto is ingelijst.

Ook naar aanleiding van een vraag van mijn kant, schrijft Tessa dat dit geen terugkerend soort expositie is (in ieder geval niet in de nabije toekomst) omdat de galerie zich vooral toelegt op het exposeren van schilder- en beeldhouwkunst.

De deadline voor het insturen van de foto (of foto’s) is aanstaande zondag 10 juli.