De knoop is doorgehakt

Keuzes maken blijft moeilijk, zeker wanneer het gaat over het opzeggen van (een deel van) je baan in een tijd waarin de banen niet voor het oprapen liggen.

Al sinds maart dit jaar was ik in gesprek met mijn huidige werkgever om aankomend cursusjaar voor een deel onbetaald verlof op te nemen en de vrijkomende tijd te besteden aan het doorontwikkelen van Studio Tjeerd. Met mijn full-time baan in het onderwijs, kan ik onvoldoende tijd vrijmaken om bezig te zijn met Studio Tjeerd.

Helaas bleek het niet mogelijk om onbetaald verlof op te nemen. Wat wel mogelijk was om voor een deel ontslag te nemen. Daar zit natuurlijk een zeker risico aan vast en in dat opzicht is het jammer dat je niet even vooruit in de tijd kunt kijken of de beslissing die je nu neemt de goede is.

Hoe dan ook: afgelopen donderdag heb ik voor 0,2 fte ontslag genomen wat neerkomt op één werkdag per week. De vrijkomende werkdag kan dan besteed worden aan allerlei zaken rondom Studio Tjeerd. Een lastige beslissing, maar naar mijn idee is dit wel het moment om die beslissing te nemen.
Wat zal de toekomst gaan brengen?