Wakker voor Afrika nacht: “Model for One Night” (2)

Model: Lisa
Visagiste: Dana Bemelmans (Hair & Beauty Lily’nRose)

In de nacht van 2 op 3 juni dit jaar stond Het Baken Trinitas Gymnasium in het teken van een actie voor Edukans. Deze actie werd georganiseerd door een leerling van de school en werd in de wandelgangen de “Wakker voor Afrika nacht” genoemd.

Om deze nacht mee te mogen maken, moesten leerlingen zich voor minimaal €35 laten sponsoren.
Tijdens de nacht werd er een flink aantal activiteiten georganiseerd, natuurlijk ook om er voor te zorgen dat leerlingen wakker bleven.

Eén van die activiteiten was een mini visagiecursus, met visagistes Dana Bemelmans (Hair & Beauty Lily’nRose) en Xamora Adame (Make-up Artist nbq). Daarna een mini-fotoshoot door Studio Tjeerd. Eigenlijk dus een soort “Model for One Night”. De animo hiervoor was groot terwijl er maar beperkt plaats was waardoor een flink aantal leerlingen teleurgesteld moest worden.

Het is uiteindelijk een lange (heel lange) fotoshoot geworden, waarbij de camera rond negen uur ’s avonds de eerste foto maakte en daarna vrijwel continu bleef klikken tot rond zes uur de volgende morgen.

Uit de foto’s die gemaakt zijn, mochten de leerlingen één foto kiezen die bewerkt zou worden en bovenstaande foto is de tweede hiervan, welke met toestemming is geplaatst.

Ter volledigheid: de uiteindelijke opbrengst voor Edukans bedroeg maar liefst ruim €4.500!