Testen van product Fotofabriek

FotofabriekIn een eerder blog schreef ik al dat Fotofabriek.nl me had benaderd om een product uit te testen. Sinds die tijd is er een e-mail wisseling geweest met de contactpersoon omdat er sprake was van een samenwerking.

In de eerste e-mail werd gevraagd of ik een fotoboek of een foto op aluminium wilde testen. Mijn voorkeur lag bij een afdruk op aluminium omdat ik dat nog niet eerder had geprobeerd.
Er is nu afgesproken dat ik een aluminiumprint van 20 x 30 cm kosteloos kan bestellen. Ik ben reuze benieuwd hoe een foto daarop uit zal zien. Nu nog wel eerst een geschikte foto vinden.

Het geval wil namelijk dat volledig witte tinten in een foto uit de afdruk worden gehaald. In feite geldt dat voor gewone fotoafdrukken ook, maar omdat fotopapier vrijwel altijd wit is, zal je dat niet zo snel opvallen. Voor een afdruk op aluminium wordt het wit vervangen door de achtergrondkleur en dat is nu dus het grijze metalige aluminium.

Ook heel donkere foto’s zijn niet geschikt. Er treedt nu een soort vermenigvuldigingseffect op.
Bij een afdruk op gewoon fotopapier: grijs (van de afbeelding) + wit (van het fotopapier) = grijs.
Bij een afdruk op aluminium: grijs (van de afbeelding) + grijs (van het aluminium) = donkergrijs.

Meer informatie over het afdrukken op aluminium is natuurlijk te vinden op de website van Fotofabriek.nl zelf.

Een ander onderwerp wat in de mailwisseling ter sprake kwam, was het aanbieden van de mogelijkheid om foto’s rechtstreeks op mijn website te bestellen bij Fotofabriek.nl. Dat zou dan via een plugin moeten gaan. Nu heb ik met plugins voor de website nu en in het verleden de nodige problemen mee gehad. Toch is het wel het overwegen waard.