Voorbereidingen expositie Celeste Prize 2016, Londen (2)

Over ruim anderhalve week is het zover dat in Londen de prijsuitreiking van de Celeste Prize 2016 plaats vindt. Een kleine update.

Afdrukken en inlijsten
Het afdrukken en inlijsten is inmiddels gebeurd door WhiteWall. Zij pretenderen afdrukken te maken op galerie kwaliteit en die verwachting is wat mij betreft helemaal waar gemaakt.

De daadwerkelijke print.

De foto hierboven doet overigens geen recht aan de werkelijke kwaliteit van de afdruk en is mede het gevolg van het slechte licht waarin de foto werd gemaakt.

De foto zelf (de zogenaamde motiefgrootte) is 38,6 x 25,7 cm, terwijl de buitenafmetingen 52,6 x 39,7 cm bedragen (dus foto inclusief passe-partout en lijst). De galerielijst van 2 cm is gemaakt van zwart eiken en het glas dat voor de foto zit, is Mirogard museumglas.

7 oktober
Zoals het er nu naar uitziet zal ik digitaal gaan stemmen op kunstwerken uit de andere categorieën en niet afreizen naar Londen, simpelweg omdat het in feite om slechts één avond gaat en de reis en accommodatie nog wel in de papieren gaat lopen.
Aan de andere kant is het natuurlijk wel een bijzonderheid dat een foto doorgedrongen is tot de finale. Ik twijfel dus nog wel.

Versturen
Om de foto naar Engeland te versturen zal ik waarschijnlijk in zee gaan met DHL. Met DHL heb ik als klant goede ervaringen, maar dan ben ik ontvanger. Als verzender moet je andere stappen ondernemen en de organisatie van de Celeste Prize maakt het allemaal extra (onnodig?) ingewikkeld door te stellen dat de foto òf op 4 oktober òf op 5 oktober moet worden aangeleverd en dan ook nog eens tussen 10 uur ’s morgens en 5 uur ’s middags.
Het zal er om spannen of DHL dat binnen dat tijdsbestek kan doen. Daarnaast is het nog niet duidelijk of er extra kosten aan verbonden zijn.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.