Expositie Celeste Prize 2016, Londen op losse schroeven?

Over exact een week is het zover dat in Londen de prijsuitreiking van de Celeste Prize 2016 plaats vindt. De vraag is of het er  allemaal wel van gaat komen. Een grote update dit keer.

In de vorige blog schreef ik al dat ik voor de verzending in zee zou gaan met DHL. Inmiddels heb ik veelvuldig contact met hen gehad over de manier van versturen en het moment van afleveren.

Hoewel begrijpelijk – want er moet een ruimte worden afgehuurd – maakt de organisatie van de Celeste Prize het allemaal extra ingewikkeld door te stellen dat de foto òf op 4 oktober òf op 5 oktober moet worden aangeleverd en dan ook nog eens tussen 10 uur ’s morgens en 5 uur ’s middags; dat was tenminste de info aan het begin van deze week.

Pre12 bezorging
Met DHL had ik afgesproken om gebruik te maken van de zogenaamde Pre12 regeling, waarbij het pakket wordt afgeleverd tussen 9 en 12 uur ’s morgens. Een probleem zou kunnen ontstaan wanneer het pakket inderdaad om 9 uur ’s morgens zou worden afgeleverd, want dan is het Bargehouse – waar de expositie plaats vindt – nog niet open.

Inmiddels heb ik gisteren een update gekregen dat de afleveringstermijn op woensdag verruimd is van 9 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds. Dat zou dus goed moeten komen… zou je denken.

Wegopbrekingen bij Tower Bridge
Nèt nadat ik een zucht van verlichting had geslaakt dat de afleveringstermijn geen probleem meer opleverde,  ontving ik een e-mail van DHL dat er vanaf 1 oktober groot onderhoud aan de wegen rondom de Towerbridge wordt gepleegd en dat dit ook gebeurt in de straat waar het Bargehouse is gevestigd:
“Helaas moet ik u wel informeren dat vanaf aanstaande zaterdag 1 oktober er onderhoud gepleegd zal worden aan de Tower Bridge. Concreet houdt dit in dat er een aantal wegen afgesloten zullen zijn wat de levering van grotere pakketten bemoeilijkt. Helaas zal ook het postcode gebied dat u hebt aangeven last hebben van deze werkzaamheden. DHL zal wel extra fietsen inzetten in het gebied, maar ik ben bang dat uw pakket te groot is om met de fiets te leveren. Ik wil u daarom ook aanraden de zending echt maandag al te versturen, om eventuele vertraging voor te zijn.”

Gelukkig denkt DHL met mij mee en kwam met een oplossing:
“Om 100% zekerheid te krijgen dat uw zending geleverd wordt op de aangegeven data tussen de aangegeven tijden, kunt u er ook voor kiezen gebruik te maken van DHL Sameday. Zij kunnen uw foto “onder de arm” meenemen en het persoonlijk op het juiste moment afleveren. Uiteraard zit hier wel een ander prijskaartje aan.”

Komt deze foto wel op tijd op de plaats van bestemming?

DHL Sameday
Geïnteresseerd in deze optie heb ik navraag gedaan over de kosten die dit met zich mee brengt en ook daar kreeg ik weer snel antwoord op terug:
“DHL Sameday heeft 2 opties, te weten:

Next Flight Out, uw zending wordt dan op de eerstvolgende beschikbare vlucht naar Engeland gezet en binnen de kortst mogelijke tijd geleverd (deur tot deur levering). De kosten zijn dan rond tussen de 400 tot 700 euro.

On Board Courier, waarbij uw zending persoonlijk begeleid wordt van deur tot deur om een succesvolle en tijdige levering te kunnen bieden. De kosten hiervan zijn ongeveer 1700-1800 euro.”

Heel fijn dat mijn pakketje vertroeteld wordt door een medewerker van DHL, maar een prijskaartje dat ligt tussen de €400 en €1800 is mij toch ècht te veel.
Het zal dus wel de Pre12 levering worden en dan maar hopen dat het pakket op tijd aan komt.

10 oktober
Het leed is echter nog niet geleden, want mòcht de foto binnen het tijdsbestek kunnen worden afgeleverd en dus ook geëxposeerd worden, dan komt de volgende hindernis in beeld: het terugsturen naar Nederland op 10 oktober en ook alléén op 10 oktober.

Hierover kreeg ik gisteren een mailtje van de organisatie van de Celeste Prize:
“Very important note about pick-up and de-installation on 10th October.
Our hosts, Bargehouse, are not providing any storage for us or yourself after the 10th of October. This means that without fail everything has to be removed by no later than 6pm when we hand back the location’s keys.
 
Please insure that you have arranged for de-installation on this day only, with couriers, friends or other means. Celeste Network will not be responsible for the storage and safety of your work if it remains onsite after 10th October.
 
To avoid an embarassing situation and if you have any doubts about the  pick time, please ensure that your courier gives you a ‘guaranteed’ day of pick up.”

Opnieuw contact met DHL opgenomen met de vraag hoe er voor te zorgen dat de foto weer terug gestuurd gaat worden en of ik dit allemaal misschien in één handeling (opsturen en terug sturen) zou kunnen doen, kwam het volgende antwoord:
“Voor een retour via DHL die vanuit Nederland gecoördineerd dient te worden, is een internationaal klantnummer van DHL noodzakelijk. Beschikt u al over een klantnummer bij DHL? Indien dit niet het geval is, zullen we de procedure voor de aanvraag met enige spoed in behandeling moeten nemen om ervoor te zorgen dat 10 oktober alles in orde is. Helaas hebben we geen mogelijkheid het in 1 handeling te doen.”

Aangezien ik geen klant ben van DHL moet er dus eerst een internationaal klantnummer worden aangevraagd. In de e-mail van DHL:
“Om een klantnummer voor u aan te vragen hebben wij uw volledige bedrijfsnaam, adresgegevens, contactdetails en KVK nummer nodig.”

Enigszins gerustgesteld dat het allemaal wel goed zal gaan komen en er haast gezet wordt door DHL om dat internationale klantnummer voor mij aan te maken, heb ik mijn gegevens door gestuurd, maar een KVK nummer heb ik (nog) niet.

En dat blijkt nu een probleem te zijn want:
“Helaas is het als particulier niet mogelijk om een klantnummer aan te vragen. Op de website van DHL Engeland is het mogelijk een afhaling in Engeland te regelen. Uw zending kan dan alsnog via DHL weer terug naar Nederland gezonden worden.”

En op dat moment heb ik zoiets van: “Laat maar, dat is het allemaal niet de moeite waard! Ik trek mijn inzending terug.”
Eerst maar even alles laten bezinken…