Voorbereidingen expositie Celeste Prize 2016, Londen (4)

Over minder dan een week is het zover dat in Londen de prijsuitreiking van de Celeste Prize 2016 plaats vindt. Een kleine update.

Gisteravond sloeg me de schrik om het hart met betrekking tot het afleveren van de foto in Londen. Nadat ik overdag al veelvuldig contact had gehad met DHL,  vroeg ik me aan het eind af of het allemaal wel goed zou komen met de verzending.

Terwijl ik rustig op de bank naar een film zat te kijken (Johnny Mnemonic over een koerier die in zijn hoofd verscheidene Gigabytes aan data moet overbrengen van de ene naar de andere plaats), schoot me ineens iets in de gedachten: “Er wordt gevraagd om een KvK nummer. Zou het zo kunnen zijn dat DHL mij als bedrijf ziet en op die manier het pakket wil versturen?”.

Onmiddellijk surfte ik naar de website van DHL en probeerde een opdracht voor versturen te maken. Als particulier kon ik nergens iets vinden over Pre9, Pre12 of andere termen die DHL bezigt. Ik kon dus ook niet een opdracht aanmaken. Wel kon ik, als particulier, een opdracht geven voor verzending, maar daar zouden dan 5 tot 6 werkdagen mee gemoeid zijn. “Dit is het dan…”, dacht ik. “De foto komt dus never nooit op de gestelde tijd in Londen aan.” Dat zou betekenen dat de foto ook niet zou meedingen in de finale.
Behalve een e-mail sturen naar DHL kon ik nu niets anders doen.

Een slapeloze nacht die er op volgde wil ik het niet noemen, maar rusteloos is wel van toepassing. Bij het opstaan direct de e-mail gecheckt: nog geen antwoord. Uiteindelijk om half twee de telefoon ter hand genomen en DHL klantenservice gebeld. Dat had ik wellicht eerder moeten doen.

In het, overigens zeer prettige, gesprek met de medewerkster van DHL bleek dat voor de verzending van het pakket het niet uitmaakte of je nu particulier dan wel een bedrijf was. Telefonisch hebben we de opdracht voor verzending in orde gemaakt en dat was, op z’n zachtst gezegd een hele opluchting.

Aankomende maandag, vanaf 16.00 uur komt de koerier het pakket ophalen. De aflevering zal dinsdag overdag in Londen plaatsvinden.
Écht rust zal ik pas hebben als ik de bevestiging krijg dat de foto op de plaats van bestemming is.

Wordt vervolgd.