Terug van een zeer inspirerende workshop met Lindsay Adler

Lindsay Adler met Tjeerd Doosje bij de workshop “Secrets of Fashion & Beauty Photography” in Almere

Zoals vanmorgen al gemeld in de blog was er vandaag een workshop met de – in de fashion- en beautyfotografie wereld – wereldberoemde Lindsay Adler. Een klein verslag.

De workshop werd georganiseerd door Draumlist en vond plaats in Studio34x in Almere. De visagie en hairstyling werd verzorgd door Make-up Matters.

De workshop stond – niet verrassend – in het teken van Fashion en Beauty. Lindsay gaf in het eerste deel van de workshop informatie over fashion en beauty in het algemeen en hoe aan de weg te timmeren in deze tak van fotografie. Verder gaf ze een demonstratie van de verschillende belichtingen die zij zelf gebruikt voor het creëren van haar foto’s.

Na de lunchpauze werd een drietal ruimtes ingericht met even zovele lichtopstellingen waar de cursisten (verdeeld in drie groepen van zes) konden oefenen met de in fashion uitgedoste modellen. Lindsay gaf vervolgens feedback en/of suggesties op de gemaakte foto’s.

In een korte pauze werden de ruimtes omgebouwd voor drie nieuwe lichtopstellingen die na de pauze weer werden gebruikt voor een vervolgshoot met andere kleding en attributen.

161119_law_01_065
Heel erg leuk was dat Lindsay zelf niet te beroerd was om hand- en spandiensten te verlenen.
161119_law_01_070
Lindsay genoot daar zelf ook zichtbaar van.

In de tussentijd was ik zo vrij om Lindsay een paar foto’s van mijn portfolio te laten zien waar ze op kon reageren. Daar nam ze ruimschoots de tijd voor. De op- en aanmerkingen die ze gaf waren, zoals ze dat noemde “nitpicking”, met andere woorden puntjes op de spreekwoordelijke i.

Twee dingen in het bijzonder vielen haar op en dat was dat er uit de foto’s sprak dat er een goed contact was tussen de fotograaf en het model wat leidt tot “a connection between the person on the photo and the viewer of the photo”. Daarnaast viel haar op dat de handposes goed waren: “the handposes are extremely well done. Most of the time photographers don’t spend too much time on it, but you do an excellent job on this”. Natuurlijk bedankte ik haar voor dit compliment, maar toen ik zei dat ik dat in feite van haar had geleerd via online cursussen, was zij prettig verrast. Leuk om dat op die manier te zien.

De foto’s die gemaakt zijn moeten natuurlijk nog worden nabewerkt. De foto’s mogen gebruikt worden voor het portfolio en op de social media, maar wanneer de foto’s commercieel zouden worden gebruikt, moet contact worden opgenomen met Dreamlist.

Binnenkort dus een aantal foto’s van deze zeer boeiende en inspirerende workshop.