Bezoek aan visagie-opleiding

Gisterenavond heb ik een bezoek gebracht aan de visagistenopleiding van AW Beauty in Almere om daar een les bij te wonen.
Het bezoek zat al een tijdje in de planning nadat de eigenaresse van de opleiding en ik al het nodige e-mail contact hadden gehad.

Het doel van het bezoek was tweeledig: allereerst wilde ik zien op welke manier visagisten worden opgeleid en ten tweede wilde ik mijn netwerk gaan uitbreiden.

De les die gisterenavond op het programma stond was het doen van een avond make-up. In het leslokaal waren vijf cursisten en hun modellen aanwezig. De les duurde van 19.00 uur tot 22.00 uur en ik heb de hele les van een afstandje toegekeken.

Voor mij was het een zeer waardevolle avond omdat ik nu de volledige opbouw zag van een make-up. Normaal gesproken ben ik tijdens de visagie van een model mijn studio aan het opzetten en zie ik over het algemeen alleen het eindresultaat.
Daarnaast heb ik een aantal termen gehoord die ik wellicht ook weer kan gebruiken om een visagist(e) duidelijk te maken wat ik precies wil in de make-up.
Als laatste was het leuk om te zien – en eigenlijk wist ik dat ook al wel – dat bij het contouren van het gezicht de lichte plekken (die het meeste licht vangen) worden opgelicht en voor de donkere plekken (schaduw) vise versa.
Iets dergelijks wordt ook in de nabewerking gedaan wanneer dat nodig is, alleen noem je dat in de retouchwereld dodging en burning.

Hoe dan ook een mooie ervaring en een fijn, persoonlijk contact gelegd met de eigenaresse van AW Beauty.