Mijn foto in Zoom magazine? Een update

Alweer een tijdje geleden kwam de vraag van één van de redacteuren van Zoom magazine of zij een foto mochten plaatsen in het maandblad. Inmiddels is er wat meer duidelijkheid.

Zoom is, zoals zij dat zelf noemen, “Nederlands grootste fotografie magazine en hét online platform voor enthousiaste fotografen” en een verzoek als deze is natuurlijk té leuk om niet op in te gaan.

Echter er zou eerst toestemming moeten worden verkregen van én het model én haar agency. Gezien het feit dat deze foto gemaakt was tijdens een workshop met Lindsay Adler eind vorig jaar, moest dit via een tussenpersoon verlopen.

Het lukte helaas niet om binnen afzienbare tijd contact te krijgen met de tussenpersoon, terwijl de deadline voor approval al wel met rasse schreden naderde.

Er stonden nog een paar stoute schoenen in de gang die ik maar heb aangetrokken om contact te zoeken met het model zelf en haar de vraag voor te leggen het verzoek door te sturen naar haar agency.

Dit leverde wat meer resultaat op en nog dezelfde dag kreeg ik een e-mail van de agency. Alleen: degene die over de aanvraag een beslissing kon en moest maken, was niet aanwezig op kantoor. Er zou nog gepoogd worden om haar te bereiken en mocht dat niet het geval zijn, dan zou zij zich twee werkdagen later over de aanvraag buigen. Spannend: want Zoom verzocht mij om eerder uitsluitsel te geven.

In contact met Zoom gaf ik de stand van zaken door en ook de mogelijke datum waarop men te horen zou kunnen krijgen of de agency akkoord ging.

Een aantal dagen ging voorbij en zo ook de twee werkdagen die in het vooruitzicht waren gesteld.
Via de contactpersoon van de workshop had ik inmiddels een e-mail adres gekregen van de bewuste persoon die haar fiat zou moeten geven.

De stoute schoenen stonden nog klaar en daarom hen maar opnieuw aangetrokken om haar een e-mail te sturen.
Hierop kwam gelukkig snel reactie: de plaatsing was oké, mits het niet om een advertentie zou gaan (want dan zou de agency €450,- exclusief 20% agency fee in rekening brengen) én bij de foto de naam van het model zou komen te staan (wat mij vanzelfsprekend lijkt).

Direct na ontvangst van deze e-mail is de redacteur van Zoom gemaild én de foto geüpload.
Van hem kwam vrijwel direct antwoord terug:
“Fijn dat het mag. We zullen de naam van het model vermelden en gaan er mee aan de slag”.

Of de foto daadwerkelijk geplaatst zal gaan worden is overigens nog maar de vraag omdat de foto in de lay-out moet passen van het tijdschrift.

Overigens is het niet de eerste keer dat een dergelijk verzoek van Zoom komt. Twee keer eerder, in september 2014 en november 2013, waarbij het in het eerste geval niet en in het tweede geval wel tot plaatsing is gekomen.
Daarnaast is er één foto in februari  2014 “Foto van de Dag” geweest en is gedurende een week in oktober 2015 een foto  “Coverfoto” geweest van het maandblad op Facebook.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.