Vijf foto’s ingestuurd voor buitenexpositie “The Fence” (Amerika)

Al weer een tijdje geleden trof ik in de e-mail een open uitnodiging aan voor de buitenexpositie The Fence 2017 in Brooklyn, Boston, Atlanta, Houston, Santa Fe, Durham en Denver aan. Gisteravond is een selectie van vijf foto’s gestuurd.

Zoals in een eerder blogbericht beschreven, is The Fence een buitenexpositie, maar eigenlijk doe je het daar mee te kort.

Expositie tijdens een vorige editie in Atlanta.

The Fence is een 5.600 foot (ongeveer 1.700 meter) lange schutting waarop de foto’s worden afgedrukt. Het is in feite een reizende expositie, want de schutting wordt in in totaal zeven Amerikaanse steden (Brooklyn, Boston, Atlanta, Houston, Santa Fe, Durham en Denver) aan het publiek getoond of zoals de organisatie het zelf noemt: “it’s large-scale traveling photography exhibition”.

Het doel van de organisatie is om kunst makkelijker toegankelijk te maken voor het gewone publiek. De inschatting is dat meer dan 4 miljoen mensen The Fence zullen bekijken.

Op de website van de organisatie staat onderstaand filmpje met een impressie van The Fence 2016, wordt er uitleg gegeven over het hoe en waarom van The Fence en komen fotografen aan het woord die aan deze buitenexpositie hebben meegedaan.

In de vorige blog beschreef ik dat ik nog zou moeten uitzoeken aan welke eisen de foto’s zouden moeten voldoen en dat is inmiddels gebeurd.
Er blijkt dat er voor zeven categorieën kan worden ingeschreven:

Photographers of all levels are invited to submit work for consideration by the jury. The submitted work should fit one or more of our 7 thematic categories: Home, Streets, People, Creatures, Nature, Play, and Food.

Daarnaast wordt er gevraagd om een fotoserie in te sturen. En dat is ook meteen het lastige.
In ieder geval heb ik onderstaande vijf foto’s ingestuurd voor de categorie: People met als titel voor de serie Hats.




Op het moment van schrijven zijn er 227 fotografen die foto’s hebben ingestuurd.
Hopelijk kan de jury met mijn inzending akkoord gaan en worden de foto’s uiteindelijk afgedrukt op The Fence.