Digitale expositie in Milaan (Italië): alle vragen beantwoord (2)

De uitnodiging van Moda Arte Design Gallery in Milaan om digitaal te exposeren riep, behalve een soort van hoera-stemming, ook een flink aantal vragen op. Deze vragen zijn nu tot alle tevredenheid beantwoord. Hierbij het tweede deel.

Op de achtergrond was er intensief contact met de gallerie-houdster Alessandra Magni. Dat ging zowel via FaceBook Messenger als – het merendeel – via e-mail. Eén en ander heeft wel langer geduurd omdat ik wegens herstel van operaties lang niet altijd de puf en energie had om in het Engels te reageren. Alessandra heeft hier het volste begrip voor getoond en ik heb haar leren kennen als een enorm enthousiast, vriendelijk en bevlogen persoon.
De vragen en antwoorden worden in twee blogberichten beschreven, omdat het anders wel een heel erg lange blogpost wordt; het eerste deel is hier te vinden.

Ik ben nog nieuw in dit hele circuit en ik heb dan ook geen idee wat de prijs van een foto zou moeten zijn. Een foto mag niet te duur maar ook niet te goedkoop zijn (wat volgens mij ook niet goed is voor uw galerie). Wat zou een redelijke prijs zijn voor een foto in uw galerie/stad?
If you decide to join, we study together photos and we can fix together something reasonable. I can not say without having photos on mind. Every photo has a concept, a set, a scenography, a post-production, or not, so it is important to see material before saying.

Verkoopt u de foto als een digitaal bestand (zoals stockfoto website) of als een gedrukt exemplaar? Als dat laatste het geval is, heeft u connecties met afdrukcentrales die foto’s afdrukken en inlijsten? Of ligt dat allemaal geheel bij mij?
Also these are details to fix together once we decide to work together. It is on you to give me your indications (I wanna sell digital to this price, I wanna sell print to this price, etc). We have a supplier that works for us but expenses of print and frame are not in our charge of course. You have to calculate them when we study price of sell, so you recover these expenses from buyer.

Vanwege het digitale karakter van de foto’s, zou de fysieke grootte kunnen verschillen. Wat is een passende grootte wanneer er een foto afgedrukt en ingelijst verkocht wordt of is het mogelijk een foto aan te bieden in verschillende grootte en prijs?
You can provide a price list with all options you offer.

Is het mogelijk om de foto’s gefaseerd tentoon te laten stellen? Bijvoorbeeld: nu een aantal foto’s en een aantal in bijvoorbeeld juni 2018, of is dit slechts een eenmalige uitnodiging?
Yes, you can entry now with 3 and you will stay one year, so until november 2018​.​
In the next period, if you entry later with other 3, you will stay since that moment for one year. So, as you correctly said, if you add in June 2018 you will stay with the further 3 until june 2019.

Na alle vragen naar tevredenheid beantwoord zijn, moeten de volgende stappen genomen worden: hoeveel foto’s moeten er aan de digitale expositie gaan deelnemen en vooral ook wélke foto’s?
Voor dat laatste vind ik dat ook de modellen er inspraak in moeten hebben, dus die zullen daarvoor geraadpleegd worden.

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten over de eventuele expositie:
Alle vragen beantwoord (1)
Update
Eerste contact via Facebook

N.B. dit blogbericht is in verband met operaties en het herstel ervan geschreven op een later moment (3 december 2017).