Fysieke expositie Petritoli: aanbieding voor solo-expositie

Uit de e-mail die ik vandaag ontving, wordt duidelijk dat Sei l’Arte mij erg graag wil hebben bij de fysieke expositie in Petritoli, Italië.

De e-mail ontving ik nadat ik een aantal vragen had gesteld met betrekking tot de expositie en de kosten die daarmee voor mij gepaard zouden gaan, maar ook dat ik geïnteresseerd ben in de expositie. Dat laatste is wel afhankelijk van de het totale kostenplaatje van de expositie (afdrukken, inlijsten en opsturen van de foto en het huren van de expositieruimte).

Mijn vragen gingen over de ruimte die ter beschikking wordt gesteld en het retourneren van de foto na de expositie.
Wanneer ik zou gaan voor het exposeren van een enkele foto (voorstel 1 van Sei l’Arte), krijg ik een ruimte van 100 x 100 cm. Mijn vraag was of dit de exacte maat is qua ruimte of dat er naast die 100 x 100 cm nog een beetje ruimte beschikbaar is op de muur, zodat de foto nog een beetje kan ademen.
Mijn tweede vraag betrof over hoe de foto geretourneerd zou worden en of dat in de kostprijs van het inschrijfgeld voor de expositie zou zitten.

Het antwoord op deze vragen kwam dus vandaag. De maximum ruimte is inderdaad 100 x 100 cm, met een kleine speling: 95 x 105 cm wordt ook nog geaccepteerd.
Het retourneren van de foto behoort niet bij het inschrijfgeld van de expositie. De foto zal na de expositie door mijzelf of door een pakketdienst moeten worden opgehaald. Aangezien ik zelf niet de foto zal kunnen gaan ophalen, zal er dus een pakketdienst in de arm moeten worden genomen; iets waar ik tot nu toe niet zulke goede ervaringen mee heb.

Als toetje in de e-mail kwam het voorstel van Mara Campaner om de expositie voor mij een solo-expositie te maken.

“Considering you’re a very professional artist and the previous exhibitions with us, we would like to give you this proposal: 10 artworks/pictures to consider as a personal exhibition + all the 10 images/pages + biography inside the digital catalogue for 500,00 Euro (instead of 9 artworks and 2 pages inside the catalogue as declared into option 2). Maximum dimension for each artwork/image 100×100 cm.”

Het zou mijn eerste solo-expositie zijn en voel me logischerwijs vereerd.  Maar om 10 foto’s te laten afdrukken, inlijsten en opsturen gaat wel het nodige geld kosten. Hoeveel zal ik nog moeten doorrekenen.
Daarnaast zou het prettig zijn wanneer er één of meerdere foto’s zouden worden verkocht, zodat een deel van de kosten kan worden terug verdiend. En wat is de kans daarop?

Kortom ik heb nog wel wat huiswerk te doen. Ik heb Mara in ieder geval terug gemaild dat ik één en ander op me in zal laten werken en vooral ook zal gaan kijken naar het financiële plaatje.

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten:
Petritoli expositie is fysiek
Uitnodiging voor nieuwe expositie