Foto retourneren van expositie Petritoli gewijzigd

Nu de expositie in Petritoli bijna eindigt, moet er ook al gekeken worden naar het retourneren van de foto. Dat gaat echter anders dan in eerste instantie was afgesproken.

De expositie eindigt op 29 juli aanstaande en zoals vooraf was afgesproken met de curator van Sei l´Arte moet de foto opgehaald worden door een pakketdienst en vervolgens weer afgeleverd worden bij mij thuis. Dit moet ik zelf regelen.

De kunstwerken van alle kunstenaars moeten echter wel eerst worden ingepakt en daar gaat natuurlijk één of meerdere dagen overheen. Het wachten was dus op een e-mail met daarin de data waarop de koerier de foto kon gaan ophalen.

Zelf wilde ik aankomend weekend gaan kijken welke koeriersdienst ik in de arm kon gaan nemen en wat de kostprijs daarvan zou zijn. Dat leek me geen verkeerd idee gezien de ervaringen die ik heb gehad met het versturen en retourneren van een foto voor een expositie in Londen.

Vandaag kreeg ik echter een mailtje waarbij deze gang van zaken gewijzigd wordt. De curator, Mara Campaner, beschrijft hierin dat in de regio de zomervakantie is gestart en Petritoli een zeer toeristisch plaatsje is. Om problemen met het ophalen van de kunstwerken door de koeriersdiensten te voorkomen, zal dit worden aangepast.

De kunstwerken, dus inclusief mijn foto, worden nu allemaal ingepakt door Sei l’Arte en naar een andere, handige plaats gebracht. Van daaruit worden de kunstwerken door een betrouwbare koerier verscheept naar de kunstenaars.

De vraag is of ik daarmee akkoord kan gaan en als dat zo is, of ik het afleveradres wil doorgeven. In mijn geval vind ik dat geen probleem, want het scheelt me weer het zoeken naar een goede pakketdienst. De vraag die (hoe Nederlands) wel opborrelt is welke kosten daarmee gepaard gaan en welke pakketdienst er in de arm wordt genomen.

Hoe dan ook zal ik Mara schrijven dat het wat mij betreft oké is dat Sei l’Arte de foto verstuurt naar Nederland.

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten:
Vandaag start expositie Petritoli
Uitnodiging vernissage en affiche ontvangen
Foto is aangekomen
Foto is verzonden
Foto bij afdrukcentrale
Foto goed gekeurd
Foto ingediend ter beoordeling
Nieuw voorstel gekregen
Annulerings e-mail niet aangekomen
Solo-expositie afgeblazen
Kleine update
Aanbieding voor solo-expositie
Petritoli expositie is fysiek
Uitnodiging voor nieuwe expositie