Vragen voor Art Productions New York

Na het lezen van de persoonlijke uitnodiging van Art Productions New York en het bekijken van de website, zit ik nog met een aantal vragen, die vandaag – ook weer via e-mail – aan de Director of Special Events and Art Fairs Curator gestuurd zijn.

In de vorige, zeer uitgebreide blog, werd al verslag gedaan van de e-mail die was ontvangen van Art Productions New York City. Aan het einde van de blog gaf ik aan dat ik én de e-mail nog goed zou gaan lezen én de website zou gaan bezoeken.

Dat is inmiddels gebeurd, maar een aantal vragen zijn boven komen drijven of zijn nog niet beantwoord.

Klopt het bijvoorbeeld dat het bedrijf mij zal vertegenwoordigen als kunstenaar en alles in het werk zal stellen om meer in the picture te komen?

In de aan mij gerichte e-mail stond dat het werk van een kunstenaar digitaal zal worden tentoon gesteld. Verder vond ik op de website dat de kosten voor de diensten die verleend worden $ 199 zijn voor anderhalf jaar. Zit daar dan ook de digitale expositie bij of moet daar apart voor betaald worden?

Op de website is plaats ingeruimd voor kunstenaars die op dit moment samenwerken met Art Productions. Echter bij sommige kunstenaars is er slechts één afbeelding beschikbaar die niet doorlinkt, terwijl er bij andere kunstenaars wel wordt door gelinkt naar een eigen pagina. Is daar een reden voor, bijvoorbeeld omdat de kunstenaar niet meer tekst en/of afbeeldingen beschikbaar heeft?

In de e-mail wordt gewag gemaakt van een uniek digitaal netwerk en lokaties, maar de link in de e-mail brengt me weer naar de aangesloten kunstenaars. Waar ik in geïnteresseerd bent – en wat ik dus wil weten – is wat er precies onder dit netwerk wordt verstaan. Zitten daar galerieën, kunstverzamelaars en eventueel musea voor hedendaagse kunst bij? En over hoeveel contactpersonen praten we dan? Mijn vraag is of ze een schatting kunnen geven wie er bij aangesloten zijn en eventueel ook namen of websites kunnen geven.

Stel dat ik me inderdaad wil inschrijven en dus lid wil worden van het bedrijf, moeten mijn foto’s dan alsnog beoordeeld worden of is de e-mail die aan mij verstuurd is, voldoende bewijs?

Kan ik zelf beslissen welke afbeeldingen ik kan gebruiken of is er een bepaald bedrijfsprofiel waarbij de afbeeldingen moeten aansluiten?

En als laatste: stel dat ik lid ben geworden en ik gevraagd word om mee te doen aan een groepsexpositie of kunstbeurs (waar ook weer kosten aan verbonden zijn?), moet ik dan tegen elk voorstel “ja” zeggen? Met andere woorden: als je lid bent van deze organisatie, moet je dan met alle activiteiten mee doen?

Genoeg vragen dus. Vanzelfsprekend ben ik benieuwd naar de antwoorden.

Wordt dus vervolgd.

Eerdere berichten:
Opnieuw uitnodiging
Eerste uitnodiging