Printer in reparatie (2)

Eerder was er al een berichtje geplaatst over het feit dat mijn printer, de Epson Photo Stylus R3000, was opgestuurd naar de technische dienst. Vandaag de prijsopgave gekregen.
De printer heeft jarenlang perfect gefunctioneerd, maar de laatste tijd kwamen er in de afdruk wat kleine lijntjes te voorschijn, die niet zouden moeten. Met de softwarematige uitlijning was dit probleem niet (meer) te verhelpen.

Daarnaast was één spuitkanaaltje verstopt wat wellicht ook het streeppatroon veroorzaakte.

Bij wijze van proef heb ik eenmalig andere inkt gebruikt dan de merk inktpatronen en volgens de reparateur is dat het probleem geweest. Eerlijk gezegd heb ik daar mijn grote twijfels over.

Hoe dan ook, op de reparatiebon staat:
Door het gebruik van non Epson inkten is de printkop verstopt geraakt. De leidingen van de printer moeten vervangen worden en de kop moet gespoeld worden om het probleem te verhelpen.

De kosten? € 255 exclusief BTW. Inclusief BTW wordt dat ruim €300. Hierbij inbegrepen twee uur arbeidsloon (€ 160).

Is dat het waard? Dat blijft toch altijd wel een afweging. De nieuwprijs van een soortgelijke printer is hoger dan de reparatiekosten voor deze printer. Daarnaast bezit ik nog een x-aantal inktpatronen die alleen voor deze printer te gebruiken zijn. Een nieuwe printer aanschaffen is dus eigenlijk niet aan de orde, zeker ook omdat deze printer altijd goed gefunctioneerd heeft.
De reparatieopdracht is dus gegeven.

Als mensen zich min of meer beklagen over de kosten van een fotoshoot, kan ik nu meteen verwijzen naar de kosten van slechts de reparatie van een printer.
Bij een fotoshoot inclusief voor- en nawerk, is het aantal uren dat besteed wordt aan de fotoshoot vele malen groter, terwijl de kosten vergelijkbaar zijn.