Deur dicht bij Art Productions New York?

Naar aanleiding van een e-mail die ik gisterenavond had gestuurd naar de curator van Art Productions New York met daarin nog een paar laatste opmerkingen, ontving ik een e-mail terug met daarin een geheel onverwachte wending.

In de e-mail van gisterenavond had ik nog een aantal vragen gesteld, die wellicht tegen het zere been waren geschopt. Of misschien vond men het bij Art Productions te lang duren en heb ik té veel vragen gesteld.

Hoe dan ook had ik ter beoordeling de gevraagde gestuurd en tevens ook de biografie, waarmee ik in feite aangaf dat de volgende stap gezet kon worden.

In de e-mail had ik ook aangegeven dat het een spannende aangelegenheid was en ook dat dit op basis van vertrouwen was. Daarnaast vroeg ik hoe men aankeek tegen het – op slechts één webpagina te vinden – negatieve recensie. En dat laatste is misschien tegen het spreekwoordelijke zere been geweest.

In de e-mail die ik ontving kreeg ik wel een duidelijk antwoord op het laatste, waarvan de strekking is dat een negatieve recensie slechts een mening vertegenwoordigt. Verder wordt geschreven dat iedereen tegenwoordig op internet kan schrijven wat iemand wil (trolling) zonder dat dit op feiten gebaseerd is.

De interpretatie van dat het voor mij een spannend iets is en dat het om wederzijds vertrouwen gaat is volgens mij op een misverstand gebaseerd, alsof er voor mij geen basis is om met het bedrijf in zee te gaan.
Er wordt begrip getoond voor het feit dat ik, volgens de curator, nog twijfels heb en eigenlijk wordt dat wel heel erg mooi verwoord:
I think that an artists as gifted as yourself should follow your intuition, and if after our extensive exchange you clearly still feel uncertain (several emails later), I believe at this point it  may mean that it is not in your best interest  to proceed.
… I totally understand your trepidation and can only suggest that you concentrate on other projects you are more comfortable and certain of and of course, consider working with us in the future.
Wishing you the very best of luck with your creative work and projects. You have a true talent in a large genre and will go very far!

Bam! Deur zo goed als dicht en daar schrik ik toch wel van. Ik zal de e-mail nog eens goed bekijken die ik geschreven heb. Misschien dat hier toch ook de taalbarrière een rol speelt, dat dingen anders geïnterpreteerd kunnen worden.

Hoewel de totale boodschap om te ontvangen op z’n zachtst gezegd niet prettig is, vind ik de strekking van de laatste regels wel heel erg positief ingestoken.

Sowieso zal ik nog een e-mail terug schrijven met waarin ik de curator bedank voor alle tijd en moeite die ze in de e-mail wisseling heeft gestoken en afhankelijk van hoe ik de e-mail die ik gestuurd had geïnterpreteerd kan worden wellicht ook een excuus voor het misverstand.

Eerst maar even laten betijen.

Wordt vervolgd?

Eerdere berichten:
Opnieuw besproken in vergadering
Antwoorden op vragen (3)
Vragen voor Art Productions (3)
Art Productions is erg enthousiast
Antwoorden op vragen (2)
Vragen aan Art Productions (2)
Reminder
Antwoorden op de vragen
Vragen voor Art Productions
Opnieuw uitnodiging
Eerste uitnodiging