Voorwaarden Instagram geschonden (2)?

Zoals in een eerder blogbericht al was geschreven, is de account van Studio Tjeerd door Instagram uitgeschakeld omdat de voorwaarden zouden zijn geschonden. Welke specifieke voorwaarden dat dan zijn? Daarover geeft Instagram geen enkele informatie.

Sterker nog: er is op geen enkele manier gecommuniceerd door Instagram. Bij toeval stuitte ik hier vanmorgen op, anders had ik het nog niet geweten als het aan Instagram lag. Geen e-mail dat het account gedeactiveerd is, geen (voor)waarschuwing, geen e-mail om opheldering te vragen, nee, niets van dat alles.

Wil je zelf contact opnemen met Instagram, dan kom je er achter dat er geen e-mail adres is en geen telefoonnummer waar je met mensen van vlees en bloed kunt communiceren. Wel zou het, begreep ik uit ervaringen van anderen, dat je op Facebook of op Twitter een berichtje kunt achterlaten. De kans dat zo’n  berichtje ook daadwerkelijk wordt gelezen en tot actie leidt is nihil.

En dan noemt Instagram zich een sociaal medium. Wat mij betreft mag/moet Instagram dat sociale maar weglaten in de dienst die zij verlenen.

Vanmorgen ontstond er ook enige onrust bij volgers van Studio Tjeerd. Van een aantal mensen kreeg ik een e-mail hierover. Sommige constateerden dat de account van Studio Tjeerd weg was en werd er gevraagd om de reden, anderen vroegen waarom ik hen niet meer volgde. Dus behalve dat de account offline is gehaald, kan dat ook effect hebben op het aantal volgers: als men ziet dat ik hen niet meer volg, kunnen zij mij wellicht ook ontvolgen. Heel erg naar allemaal, vooral ook omdat ik mijn achterban niet op de hoogte kan brengen van hetgeen er speelt.

Hoe dan ook: ik heb wat tijd gehad om de voorwaarden nog eens goed door te nemen en het enige waarom Instagram mijn account zou kunnen hebben gedeactiveerd is dat de gebruikersnaam studiotjeerd is.

In de voorwaarden staat het volgende over gebruikersnamen:
Je mag geen domeinnaam of URL in je gebruikersnaam gebruiken zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming.
Dit zou het, voor zover ik het nu kan zien, enige zijn waarom Instagram het account deactiveert. Maar dan borrelt wel de vraag op waarom dat niet op een eerder moment is gebeurd; het account is immers al anderhalf jaar in gebruik.

Zoals ik al eerder schreef: Instagram communiceert helemaal niet over het hoe en waarom. Het blijft dus vooral gissen.

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten:
Voorwaarden Instagram geschonden?