Rona (0204) krijgt “Summer 2020 Award” op ViewBug

Vandaag trof ik een mailtje van ViewBug aan met als onderwerp: “Congratulations! You have received a photography award.”

Na het aanklikken van de link werd duidelijk om welke award het gaat, maar vooral ook welke waarde er aan gehecht moet worden:

Het gaat om een foto van  Rona’s 2e fotoshoot uit 2019.
In het eerste stukje tekst staat het volgende:

“Summer 2020

Congratulations Studio Tjeerd! From all your photos, this one had the most traction so far this summer and has received the Summer 2020 award.”

De foto heeft blijkbaar, van alle foto’s die deze zomer zijn geüpload, het meeste aantrekkingskracht (views, likes en zogenaamde peer awards) gehad op mijn volgers op ViewBug en krijgt daarom deze award.
Het betekent echter ook (en dat heb ik inmiddels kunnen constateren) dat van elke fotograaf gekeken is welke foto het meest in de picture geweest is bij volgers. Kortom: elke fotograaf heeft de Summer 2020 Award gekregen en in dat opzicht is dit niet zo’n heel bijzondere verdienste.

In het tweede stukje tekst wordt nog geschreven:
“Your award is a celebration of your photography and how your creativity inspires other creators.
Photos are worth a thousand words and from your profile, this image has had the most impact recently receiving tons of love from the community.
Congratulations and thank you for being part of the community, now more than ever creativity and positivity keep all of us going forward with a smile.”

Dit bevestigt nog eens wat ik al eerder schreef.
Waarschijnlijk door de abnormale situatie als gevolg van COVID-19 heeft ViewBug gedacht mensen even een hart onder de riem te steken, want wie vindt het nu niet leuk om een award te ontvangen?

En dat op zich al is een leuke geste van ViewBug en een opsteker voor elke fotograaf die is aangesloten bij de community.

Bij de foto zelf op de website van ViewBug prijkt nu deze Award:

Bekijk Rona (0204) voor de Palmares en reacties op de foto.