Foto in expositie “#Mil@no PhotoAward”, Milaan (4)


Vrijdagmiddag 16 oktober om 16.00 uur begon de internationale (digitale) expositie “#Mil@no PhotoAward” in de Milanese M.A.D.S. Gallery in Italië.
In een zevental blogposts wordt op deze website elke keer één van de zeven foto’s uitgelicht die tot en met 30 oktober te zien zullen zijn.

Achter elke foto schuilt een verhaal en het is nu, met de expositie in Milaan, een mooie gelegenheid om iets te vertellen over de foto’s die in de tentoonstelling kunnen worden bekeken.

De vierde foto die wordt uitgelicht, en ook als vierde foto is gekozen door de curatoren van M.A.D.S. Gallery Milano, is er een van Pien, gemaakt tijdens een fotoshoot in 2018.

Deze shoot vond plaats in oktober, om precies te zijn gedurende de herfstvakantie.
Ik wilde al heel erg lang een keer shooten op het landgoed van Kasteel Staverden in Ermelo, omdat daar zoveel prachtige plekjes te vinden zijn.

Ik haalde Pien, haar zus Claartje (die de visagie zou verzorgen) en haar moeder op van huis en samen reden we naar Ermelo.

Daar aangekomen waren er vanaf de parkeerplaats al legio locaties te vinden (en dito ideeën), maar twee sprongen er toch wel uit: een bij een grote boom en een bij een soort theehuisje.

Bij het theehuisje is deze foto gemaakt.
Pien houdt daarbij één van de pilaren van het theehuisje vast, waarbij ze quasi nonchalant haar okergele jas over de schouder heeft hangen.
In de bomen achter haar is al enigszins de herfst zichtbaar waarbij er tinten geel zitten die ook in haar jas terug komen.

Omdat er in feite tegen het licht in gefotografeerd moest worden, is er gebruik gemaakt van een grote reflector om de schaduwen op te lichten en om ook het catchlight (lichtpuntje in het oog) aan te brengen.

Bekijk Pien (0709) voor de Palmares en reacties op de foto.

Eerdere berichten over deze expositie:
Foto 3: Claartje (1504)
Foto 2: Teline (0833)
Foto 1: Selia (0212)
Vandaag start digitale expositie
Zeven foto’s in expositie

Voor een overzicht van alle berichten over de samenwerking met M.A.D.S. Gallery: volg deze link.