Jaaroverzicht 2020 – Februari

Het jaar 2020 zal iedereen zich blijven herinneren: de coronacrisis heeft letterlijk het gewone leven lam gelegd. Vanzelfsprekendheid is een woord dat niet meer vanzelfsprekend is. Ook in de fotografiewereld gaat het minder goed misschien zelfs slecht, maar vooral ook anders. En toch zijn er ook dit jaar, met nodige aanpassingen fotoshoots en zijn er ook gebeurtenissen die er uitgelicht kunnen (moeten?) worden.
In de komende twee weken wordt terug geblikt op het bijzondere jaar 2020, waarbij er elke dag een maand wordt uitgelicht.
Vandaag februari 2020.

Allereerst wil ik alle modellen, hun ouders en visagisten, waarmee ik gewerkt heb, hartelijk bedanken voor deze samenwerking. Zonder hen zou dit jaaroverzicht helemaal blanco zijn geweest.


Februari

In februari komen er onheilspellende berichten uit China over het rondwarende Corona-virus, maar dat lijkt vooralsnog van weinig invloed te zijn op onze maatschappij.

Een foto van Rona behoort op 3 februari bij de finalisten van de fotowedstrijd “Hats and Caps” op de website van ViewBug.
Datzelfde gebeurt op 16 februari bij een foto van Catinca en Resa: zij zijn finalisten in de fotowedstrijd “Together”.
Drie foto’s weten het te brengen tot de top 100 bij de fotowedstrijd “Faces in Black and White” op de website van ViewBug: één daarvan, een foto van Catinca, zorgt op 28 februari voor de derde finaleplaats in één maand.

“In conclusion, his focus is always that one: the externalization of the soul, the puerile purity and innocence and the intrinsic force that determines the character even if young.” is een zinsnede die wordt gehaald uit de recensie naar aanleiding van de expositie Portrait Award 2020 die gehouden is in Milaan. Deze ontving ik op 18 februari.

Op 28 februari start in de Milanese M.A.D.S. Gallery de volgende expositie Shine Landscape Award MMXX, waar een foto van Laura tentoongesteld wordt.

Gedurende de maand krijgen foto’s van Fay (1 februari), Rona (1 februari), Anoek (2 februari), Catinca (7 februari), Catinca en Resa (14 februari), Catinca (21 februari), Teline (24 februari) en Rona (26 februari) de status Inspiration op de website van YouPic.

De blog naar voorgaande maanden:
Januari