Jaaroverzicht 2020 – Maart

Het jaar 2020 zal iedereen zich blijven herinneren: de coronacrisis heeft letterlijk het gewone leven lam gelegd. Vanzelfsprekendheid is een woord dat niet meer vanzelfsprekend is. Ook in de fotografiewereld gaat het minder goed misschien zelfs slecht, maar vooral ook anders. En toch zijn er ook dit jaar, met nodige aanpassingen fotoshoots en zijn er ook gebeurtenissen die er uitgelicht kunnen (moeten?) worden.
In de komende twee weken wordt terug geblikt op het bijzondere jaar 2020, waarbij er elke dag een maand wordt uitgelicht.
Vandaag maart 2020.

Allereerst wil ik alle modellen, hun ouders en visagisten, waarmee ik gewerkt heb, hartelijk bedanken voor deze samenwerking. Zonder hen zou dit jaaroverzicht helemaal blanco zijn geweest.


Maart

De corona-pandemie krijgt nu ook greep op Nederland.
Een modellendag op 7 maart, georganiseerd door Little Dutch Models, wordt op het allerlaatste moment afgeblazen door de onheilspellende berichten die uit het land komen. Het leek de organisatie niet verstandig om grote groepen bij elkaar te brengen.
Het was een mooie gelegenheid geweest om met nieuwe modellen en visagisten te kunnen shooten en op deze manier contacten te leggen.
Er voor in de plaats wordt in allerijl een fotoshoot met Teline op de locatie gedaan waar anders de modellendag had plaats gevonden.
De nieuwe visitekaartjes die in feite voor de modellendag waren besteld, met daarop de foto’s van Saar en Catinca, konden daarom nog even in de doos blijven.

Op 17 maart komt er een videorecensie uit Milaan naar aanleiding van de Shine Landscape Award MMXX expositie die op 28 februari was gestart en nog loopt tot en met 20 maart.

Twee foto’s eindigen in de top 50 van een fotowedstrijd op ViewBug (“Picturing Hands”), zo werd duidelijk op 20 maart.

Gedurende de maand krijgen foto’s van Catinca (6 maart), Rona (13 maart), Teline (16 maart), Catinca (18 maart), Saar (25 maart) en Teline (28 maart) de status Inspiration op de website van YouPic.

De blog naar voorgaande maanden:
Januari
Februari