Jaaroverzicht 2020 – April

Het jaar 2020 zal iedereen zich blijven herinneren: de coronacrisis heeft letterlijk het gewone leven lam gelegd. Vanzelfsprekendheid is een woord dat niet meer vanzelfsprekend is. Ook in de fotografiewereld gaat het minder goed misschien zelfs slecht, maar vooral ook anders. En toch zijn er ook dit jaar, met nodige aanpassingen fotoshoots en zijn er ook gebeurtenissen die er uitgelicht kunnen (moeten?) worden.
In de komende twee weken wordt terug geblikt op het bijzondere jaar 2020, waarbij er elke dag een maand wordt uitgelicht.
Vandaag april 2020.

Allereerst wil ik alle modellen, hun ouders en visagisten, waarmee ik gewerkt heb, hartelijk bedanken voor deze samenwerking. Zonder hen zou dit jaaroverzicht helemaal blanco zijn geweest.


April

Op 13 april komt de uitslag binnen van de Fine Art Photography Awards, waarvoor vijf foto’s waren ingeschreven. Twee daarvan blijken genomineerd te zijn.

Een foto van Teline weet het tot de top 100 te schoppen in de “Picturing the Yellow Color” fotowedstrijd op de website van ViewBug, zoveel werd op 15 april duidelijk.

Een dag later, op 16 april, staat een foto van Claartje in de finale van de fotowedstrijd “Coats and Jackets” op de website van ViewBug.

Op 19 april eindigt een foto van Catinca en Resa op dezelfde website in de top 30 bij de wedstrijd “Love and Friendship”. Voor deze wedstrijd waren bijna 14.000 inzendingen gedaan.
Dezelfde foto doet het op 29 april nog eens dunnetjes over bij de “People in Motion” fotowedstrijd waar de foto het tegen ruim 11.000 andere foto’s moest opnemen. Bij deze wedstrijd belandde de foto op een 23e plaats.

Gedurende de maand krijgt een foto van Resa (26 april) de status Inspiration op de website van YouPic.

De blog naar voorgaande maanden:
Januari
Februari
Maart