Jaaroverzicht 2020 – Juni

Het jaar 2020 zal iedereen zich blijven herinneren: de coronacrisis heeft letterlijk het gewone leven lam gelegd. Vanzelfsprekendheid is een woord dat niet meer vanzelfsprekend is. Ook in de fotografiewereld gaat het minder goed misschien zelfs slecht, maar vooral ook anders. En toch zijn er ook dit jaar, met nodige aanpassingen fotoshoots en zijn er ook gebeurtenissen die er uitgelicht kunnen (moeten?) worden.
In de komende twee weken wordt terug geblikt op het bijzondere jaar 2020, waarbij er elke dag een maand wordt uitgelicht.
Vandaag juni 2020.

Allereerst wil ik alle modellen, hun ouders en visagisten, waarmee ik gewerkt heb, hartelijk bedanken voor deze samenwerking. Zonder hen zou dit jaaroverzicht helemaal blanco zijn geweest.


Juni

Op 7 juni krijg ik door dat er drie foto’s geselecteerd zijn voor de internationale digitale expositie “20.20” die georganiseerd wordt door de M.A.D.S. Gallery Milano. Die expositie vindt plaats van 19 juni tot en met 3 juli.

“The beauty of women and their dreams explodes thanks to him.” staat te lezen in de recensie die geschreven is door art curator Erminia Abbuonandi naar aanleiding van de “Dream Room” expositie die vorige maand in Milaan werd gehouden. Op 8 juni ontving ik de catalogus waar de recensie ook in staat.

Na veel gehannes – heel veel gehannes – wordt eindelijk een foto van Catinca bij mij thuisbezorgd die een rondgang door Europa heeft gemaakt en tentoongesteld is geweest bij een kunstbeurs in Le Carroussel du Louvre in Parijs in oktober 2019 en daarna nog heeft gehangen in galerieën in Oostenrijk en Duitsland. Het is ook de foto die twee jaar geleden finalist was bij The Global Art Awards 2018.

Gedurende de maand krijgen foto’s van Teline (14 juni), Teline (18 juni), Teline (20 juni), Teline (24 juni), Teline (27 juni) en Teline (29 juni) de status Inspiration op de website van YouPic.

De blog naar voorgaande maanden:
Januari
Februari
Maart
April
Mei