Jaaroverzicht 2020 – Augustus

Het jaar 2020 zal iedereen zich blijven herinneren: de coronacrisis heeft letterlijk het gewone leven lam gelegd. Vanzelfsprekendheid is een woord dat niet meer vanzelfsprekend is. Ook in de fotografiewereld gaat het minder goed misschien zelfs slecht, maar vooral ook anders. En toch zijn er ook dit jaar, met nodige aanpassingen fotoshoots en zijn er ook gebeurtenissen die er uitgelicht kunnen (moeten?) worden.
In de komende twee weken wordt terug geblikt op het bijzondere jaar 2020, waarbij er elke dag een maand wordt uitgelicht.
Vandaag augustus 2020.

Allereerst wil ik alle modellen, hun ouders en visagisten, waarmee ik gewerkt heb, hartelijk bedanken voor deze samenwerking. Zonder hen zou dit jaaroverzicht helemaal blanco zijn geweest.


Augustus

Aan het begin van de maand, op 3 augustus, ontvang ik de catalogus en recensie van de expositie “Breakout”. De recensie is geschreven door Cecilia Terenzoni. “The interesting element of the shots is precisely the contrast between those apparent fragile lives and the self-confidence that emerge from the models’ look, that is almost defying the viewer and pretending to be already one of an experienced woman”, zo schrijft ze onder andere.

Een foto van Rona eindigt op 11 augustus net buiten de top 100 (op een 103e plaats) van de fotowedstrijd “Women I Admire”. Er waren bijna 8.500 concurrenten bij die om de eer streden.

Van de fotoshoot met Bryan heeft zijn broer een BTS video gemaakt die op 15 augustus online wordt gezet.

Een foto van Teline eindigt bij de fotowedstrijd “Flash Joy” op een prachtige 15e plaats bij de publieksstemmen. Er waren voor deze wedstrijd van ViewBug ruim 5.000 foto’s ingezonden. Toch wist deze foto het niet tot de finale te schoppen.

Gedurende de maand krijgen foto’s van Saar (12 augustus), Teline (12 augustus) en Teline (27 augustus) de status Inspiration op de website van YouPic.

De blog naar voorgaande maanden:
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli