Open uitnodiging voor publicatie in Art Bestseller 2021

Via de e-mail ontving ik een uitnodiging voor een mogelijke publicatie in Art Bestseller! 2021 uitgebracht door “Il Collezionista” International Gallery Association.

De e-mail is een open uitnodiging en ziet er nogal “schreeuwerig” uit.

HAPPY NEW YEAR AND A HAPPY NEW START!

HERE IS A JOURNEY INTO ART FOR IMAGES FOR YOU!
WHERE YOUR ARTWORKS ARE THE REAL PROTAGONISTS!

MANY COLLECTORS HAVE DEFINED IT THE LARGEST INTERNATIONAL ART PROMOTION AND ENHANCEMENT EVENT AT THE BEGINNING OF 2021!

WE ARE IN CONTACT WITH VERY PRESTIGIOUS MUSEUMS AND SO WE HAVE CREATED AN EXCLUSIVE AND EASY PARTICIPATION OPPORTUNITY FOR YOU!

DISCOVER THE DETAILS IN THE ATTACHMENT

Email sent exclusively to artists already selected by our critical commission

We facilitate the promotion of your artworks in galleries, in public and private museums, in collections, to give you more and more success!

Opmerkelijk is dat de e-mail alleen gestuurd is naar kunstenaars die al op voorhand geselecteerd zijn door de curatoren/commissie.

Zoals in de e-mail wordt gemeld, is er een bijlage die duidelijk maakt waar het om gaat en ook die komt nogal schreeuwerig over:

Wat er wordt geboden is daarentegen wel interessant.
– Een publicatie met twee foto’s op twee pagina’s, waarbij deze publicatie ook wordt opgenomen in de collectie van het Bellini Museum in Florence;
– De publicatie wordt gestuurd naar musea in Azië;
– Een bewijs van publicatie (diploma);
– Promotie en advertentie via het netwerk van Il Collezionista

Na alle digitale exposities van de afgelopen jaren is het ook wel weer eens leuk om iets op papier te krijgen. Daarnaast is het goed om nieuwe contacten/netwerken aan te boren en ook in dat opzicht is deze uitgave interessant.

Het blijft altijd wel de vraag in hoeverre zo’n organisatie daadwerkelijk bekendheid genereert en in hoeverre dit ook betrouwbaar is.

De uitgever van dit artbook is in feite een galerie die in het historische centrum van Rome is gesitueerd.
Zij bestaan al sinds 1997 en zijn een non-profit organisatie met als hoofddoel elke artistiek-culturele activiteit over de hele wereld te promoten en talenten van hedendaagse kunst te brengen, evenals reeds gevestigde kunstenaars.

Van de website:
Een van de belangrijkste doelen is dan ook de voortdurende versterking van kunstenaars die tot verschillende geografische en thematische gebieden behoren, die de intieme behoefte hebben om hun creatieve roeping op een gepersonaliseerde manier over te brengen.

Dankzij jarenlang werk in het veld en de kostbare uitstekende getuigenissen van de vele kunstenaars die met ons hebben samengewerkt, is de vereniging een zeer kostbaar medium voor hedendaagse kunst geworden. Bovendien, dankzij de vele prestigieuze evenementen die live worden gehouden in galerieën, in openbare en privémusea, beurzen, jaarboeken en digitale tentoonstellingen, heeft de vereniging internationale bekendheid en succes verworven, samen met de voorgestelde kunstenaars die geleidelijk aan steeds meer populariteit en prijzen hebben gewonnen in de huidige kunstmarkt.

Door getalenteerde kunstenaars van over de hele wereld onder de aandacht te brengen, zijn we verbonden met vertrouwen en grote toewijding: verzamelaars, kunstcritici en enthousiastelingen die nieuwe werken, ideeën en manieren om met elkaar te verbinden hebben omarmd.

Kortom: het is niet een zogenaamde eendagsvlieg (je bestaat per slot van rekening niet voor niets al bijna 25 jaar) en in dat opzicht lijkt dit een betrouwbare “partner”.

De deadline voor deelname is gesteld op 31 januari.
Er is dus nog even tijd om er verder over na te denken.
Wordt vervolgd?