International Prize Dante Alighieri (Italië): benodigdheden opgestuurd

Vandaag de benodigdheden (inschrijfformulier, inschrijfgeld en geselecteerde foto) ingestuurd en in orde gemaakt voor de International Prize Dante Alighieri. Het uitzoeken van de foto die in de catalogus en in het International Contemporary Art Magazine verschijnt is dan nog de lastigste klus.

Een paar dagen voor de deadline zijn de benodigdheden voor de inmiddels 11e internationale prijs op de virtuele postbus gegaan.

 

De prijs wordt, volgens de organisatie, uitgereikt aan een select aantal kunstenaars…
A small number of artists will have the opportunity to receive one of the most important cultural awards.

… en is voor diegenen die zich de afgelopen jaren hebben onderscheiden met hun werk…

The Dante Alighieri International Award involves painters, sculptors, photographers, digital artists, who have distinguished themselves with their work over the years of their career.

Voor iets meer informatie betreffende de kunstenaar Dante Alighieri, waarvoor deze prijs ter ere van zijn 700e sterfdag in het leven is geroepen, verwijs ik graag naar mijn vorige blog.

Het thema voor het inzenden van een foto voor deze prijs was vrij gelaten en dus is het een lastige taak om een keuze te maken uit de foto’s die in de afgelopen jaren gemaakt zijn.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een foto uit Saars tweede fotoshoot:

Deze foto zal dus ook gebruikt worden voor publicatie op één bladzijde in de catalogus van International Prize Dante Alighieri voor publicatie in Art International Contemporary Magazine.


Gezien de coronamaatregelen zal deze keer de prijs niet lijfelijk worden uitgedeeld, maar zal de prijs rechtstreeks naar mijn woonadres worden verzonden.

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten over de prijs:
Gehonoreerd