Certificaat Artistonish Contemporary Art Magazine ontvangen

Via de e-mail ontving ik een certificaat van Aristonish Contemporary Art Magazine, dat de foto van Merlin geselecteerd is voor publicatie in het maart nummer van dit kunsttijdschrift.

Het is wel even wennen hoe Artistonish, onder de paraplu van Biafarin, dingen doet. Niet per se slecht, zeker niet, maar wel anders.

Via de e-mail kreeg ik het certificaat dat hoort bij de publicatie in het maart nummer dat morgen uitkomt en waarin dus de foto van Merlin wordt gepubliceerd.

Nu heb ik vaker certificaten mogen ontvangen, maar bij dit certificaat zit ook een soort echtheidsstempel.
Nu zijn alle certificaten die ik heb ontvangen echt, want waarom zou je daar over liegen?

In ieder geval: het certificaat kan getoetst worden op echtheid door naar de website van Biafarin te gaan en daar een code in te typen die op het certificaat staat.
De website antwoord vervolgens met onderstaand scherm:

Daarbij staat in het groen dat “This certificate code exists in Biafarin”.
En daaronder:

Artist Name: Tjeerd Doosje
Opportunity: 8th issue of Artistonish Contemporary Art Magazine – March 2021
Opportunity Code: OPP202351270
Artist Status: Selected

Persoonlijk vind ik dit een heel nette manier van werken: mensen kunnen dus ten alle tijden checken of het certificaat echt is wat correspondeert met een certificaat die je, als fotograaf, afgeeft wanneer iemand een foto gekocht heeft.

Biafarin wordt hiermee een steeds interessantere organisatie waarbij meerdere tijdschriften, galerieën en andere kunstorganisaties zijn aangesloten.

Daartoe behoort ook Observica Contemporary Art Magazine waarvan de curator mij eerder een persoonlijke uitnodiging heeft gestuurd om in dit tijdschrift te publiceren en waar ik vanmorgen nog een reminder van ontving omdat de deadline van inschrijven morgen is.

Wellicht ga ik dat, mede door deze ervaring, ook inderdaad doen.

Eerdere berichten over deze publicatie:
Printproof ontvangen
Geselecteerd voor publicatie
Foto ingestuurd