Publicatie Observica Contemporary Art Magazine: hoe staat het er voor?

Het is al een tijdje geleden (begin april) dat er een update was voor de mogelijke publicatie in het 10e nummer (The Winter 2021 edition) van het Canadese Observica Magazine. Sindsdien is het angstvallig stil gebleven. Vandaag maar even kort in de virtuele pen geklommen om te vragen naar de status van de publicatie.

“Voor elke editie van Observica magazine nodigen we een groep getalenteerde kunstenaars uit om hun originele kunst in te zenden, en werken we graag met hen samen om een professionele artistieke presentatie rond hun werken te creëren”, zo viel te lezen in de persoonlijke e-mail die ik eerder ontving.

Op dit moment voelt het alles behalve professioneel.
De publicatie zou begin april uitkomen, maar de deadline voor het insturen was al verlengd. Blijkbaar zijn er onvoldoende kunstenaars die in zee gaan met dit bedrijf.
Het zou fijn zijn geweest wanneer ik daar persoonlijk van op de hoogte was gesteld.

Het blijft nu erg lang stil (we schrijven anderhalve maand later dan het laatste berichtje). Het kan zijn dat de drie foto’s die zijn ingezonden niet zijn goedgekeurd en dus niet worden gepubliceerd.
Het zou dan prettig zijn geweest als dat op de een of andere manier zou zijn gecommuniceerd.

Er even van uitgaand dat dat laatste niet het geval is en dat de curator nog aan het samenstellen is voor het tijdschrift wilde ik vragen naar hoe de status is van het tijdschrift.

Om dingen nog wat ingewikkelder de maken, is dat communicatie gaat via de overkoepelende organisatie Biafarin en niet via iemand van het tijdschrift zelf.
Ik heb daarom maar een kort berichtje achtergelaten bij het verzamel e-mail adres van Biafarin in de hoop antwoord te krijgen óf en wanneer de foto’s geplaatst gaan worden:

L.S.
Can you please tell me what the status of this is?
It’s now one-and-a-half month ago and nothing has happened since the last update that the submission data was delivered.

With kind regards,

Tjeerd Doosje

We gaan het afwachten wat het antwoord is.

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten over Observica Magazine:
Update mogelijke publicatie
Drie foto’s ingestuurd
Persoonlijke uitnodiging