Achtergrondinformatie 1e International Biennial of Art in the World, Palermo

Een week geleden trof ik in de e-mail een uitnodiging aan om deel te nemen aan de internationale kunstexpositie Art Palermo in Italië.
In deze blog achtergrondinformatie met betrekking tot deze kunstmanifestatie.

Door de drukke werkzaamheden in verband met de afronding van het schooljaar, was ik er nog niet aan toe gekomen om me wat meer te verdiepen in deze expositie, waarvoor ik vorige week de uitnodiging ontving.

Bij deze e-mail zat een aantal documenten met de beschrijving van de expositie en een stukje achtergrondinformatie over Palermo zelf die ik hier wil delen.


De biënnale waarin de deelnemers per land (alle vijf continenten zullen worden vertegenwoordigd) worden verdeeld zal plaatsvinden in Palermo, Italië, waar de digitale expositie van de toegelaten werken hun opwachting maken in de Effetto Arte Gallery.

Interieur Effetto Arte Gallery, Palermo, Italië

Kunstverzamelaars uit Palermo hebben altijd al veel aandacht besteed aan internationale kunst.
Veel huizen van de Palermitani zijn ingericht met moderne en hedendaagse kunstwerken van over de hele wereld.

Het idee van een internationale biënnale die kunstenaars van over de hele wereld samen zou brengen, kwam voort uit het aanhoudende verzoek van Italiaanse kunstverzamelaars, galeriehouders en kunsthandelaren om buitenlandse kunstenaars te introduceren die in staat zijn om hun eigen land op de best mogelijke manier te vertegenwoordigen.

Een belangrijke journalistieke bijdrage zal worden gegeven in het tijdschrift “Art International Contemporary Magazine”, die volledig aan de 1st International Bienniale of Art in the World wordt gewijd.

De Effetto Arte Gallery is een multifunctionele tentoonstellingsruimte in Palermo, die slechts op een paar meter van Via Libertà en het station Notarbartolo is gesitueerd.

Binnen de bijna 400 vierkante meter worden tentoonstellingen van hedendaagse kunst, redactionele presentaties en allerlei soorten bijeenkomsten gehouden.

De stad Palermo werd in 734 voor Christus gesticht door de Feniciërs als Ziz. Palermo werd toen een bezit van Carthago.
Er werden twee Griekse kolonies gesticht, gezamenlijk bekend als Panormos of “All-Port”; de Carthagers gebruikten deze naam op hun munten na de 5e eeuw voor Christus.

Als Panormus maakte de stad meer dan duizend jaar deel uit van de Romeinse Republiek en het Romeinse Rijk.
Van 831 tot 1072 stond de stad onder Arabische heerschappij tijdens het Emiraat Sicilië toen de stad voor het eerst een hoofdstad werd.
De Arabieren veranderden de Griekse naam in Balarm, de wortel voor de huidige naam van Palermo.

Na de Normandische verovering werd Palermo de hoofdstad van een nieuw koninkrijk, het koninkrijk Sicilië, dat duurde van 1130 tot 1816.

De bevolking van het stedelijke gebied van Palermo wordt door Eurostat geschat op 855.285, terwijl het grootstedelijk gebied het vijfde meest bevolkte gebied van Italië is met ongeveer 1,2 miljoen inwoners.
De inwoners staan ​​bekend als Palermitani of, poëtisch, panormiti.

Palermo is de culturele, economische en toeristische hoofdstad van Sicilië.
Het is een stad rijk aan geschiedenis, cultuur, kunst, muziek en eten. Talloze toeristen worden aangetrokken door de stad vanwege het aantrekkelijke mediterrane klimaat, de beroemde gastronomie en restaurants, de romaanse, gotische, barokke en art nouveau-kerken, paleizen en gebouwen, het nachtleven en de muziek.

Palermo is het belangrijkste industriële en commerciële centrum van Sicilië: de belangrijkste industriële sectoren zijn toerisme, diensten, handel en landbouw.

In deze setting zal dus de 1st International Biennial of Art in the World worden gehouden.
Het valt nog te bezien of ik inderdaad hieraan ga meedoen; daar ga ik nog over nadenken, maar daarvoor heb ik nog de tijd tot en met 31 augustus. Dat is de deadline om alle zaken op orde te maken.

Wordt vervolgd?

Eerdere berichten over deze expositie:
Uitnodiging ontvangen