Foto’s Merlin in The Face van Wild Child Magazine?

Mijn ambassadeur Merlin benaderde me met de vraag of ik een paar foto’s wilde toesturen. Zij had namelijk van Wild Child Magazine zelf op Instagram verzoek een gekregen hiervoor. En alleen dát is natuurlijk al super gaaf!

Merlin had voor zichzelf al een viertal foto’s uitgekozen:



The Face van Wild Child Magazine is een blad voor aanstormende modellen. Zij kunnen zich als model hiervoor opgeven en komen daardoor extra in the picture en ik voel me bevoorrecht dat Merlin foto’s van onze shoots daarvoor heeft uitgekozen.

Hoe het tijdschrift er precies uit ziet is moeilijk te achterhalen.
Op de website staat wel een aantal links naar de digitale uitgaven, maar daarvan zijn slechts een paar pagina’s vrij te bekijken.
Wil je het tijdschrift helemaal kunnen bekijken, dan zal je deze moeten aanschaffen, hetzij het digitale exemplaar, hetzij het fysieke exemplaar.
In feite is dit, zoals bij heel veel tijdschriften, het verdienmodel.

Het publiceren van een foto op de sociale media of een website vraagt een andere benadering dan wanneer een foto ook echt afgedrukt moet worden.
E.e.a. heeft te maken met de resolutie (het fysieke aantal pixels), de afdrukresolutie (300dpi in plaats van 72dpi), het kleurprofiel waarin de foto wordt opgeslagen (RGB of CMYK) en moet een foto nog wat extra verscherpt worden.

Voor een viertal foto’s waarom Merlin gevraagd heeft, kost dat omzetten, opslaan en versturen via WeTransfer, toch al gauw een klein half uurtje, maar wanneer dat tot een publicatie mocht leiden, dan doe ik dat met alle plezier voor haar.

Er was, volgens Merlin, geen deadline gesteld voor het insturen van de foto’s en ook is het nog niet duidelijk wanneer het tijdschrift gepubliceerd zal worden.

Dat wordt dus afwachten.