Ook foto Saar gepubliceerd in The Style Researcher Magazine

Ook een foto van Saar zal worden gepubliceerd in het aankomende nummer van The Style Researcher Magazine, nadat eergisteren al bekend werd dat een foto van Merlin daarin zal verschijnen.
Hoe kwam het tot deze tweeklapper?

Nadat ik de bevestiging gekregen had dat de foto van Merlin zou worden gepubliceerd ontspon er een e-mail wisseling waarbij mijn eerste vraag was hoe de foto van Merlin zou worden weergegeven in het tijdschrift en in welke context dat zou zijn.

Uit het antwoord bleek dat de foto paginagroot zou worden afgedrukt in het blad en vervolgens stelde het redactielid voor om nog een foto in te sturen, waarop mijn vraag was of beide foto’s dan ook naast elkaar in het tijdschrift zouden komen.
Daar werd bevestigend op geantwoord.

Nu dus de vraag welke tweede foto er dan bij geplaatst zou moeten worden en aangezien de deadline al heel rap naderde, zou ik snel reactie moeten krijgen op mijn verzoek aan (de ouders van) het model zodat ik nog genoeg tijd zou hebben om de foto te prepareren voor het tijdschrift en in te sturen. Daarnaast zou het ook een echte beautyfoto moeten zijn met een vergelijkbare belichting/lichtopstelling zoals de foto van Merlin ook is.

Op Oudjaarsdag 2019 had ik met Saar een beautyshoot (onze derde) gedaan en aangezien de communicatie altijd heel erg prettig en snel verloopt, was de keuze snel gemaakt om een foto van Saar te kiezen.

Zoals altijd wanneer het om een publicatie gaat, benader ik (de ouders van) het model met de vraag of ik een foto zou mogen gebruiken en dit keer had ik een paar opties welke foto’s er voor in aanmerking zouden komen.
Kiezen blijft áltijd lastig en daarop vormde dit keer geen uitzondering.

Uiteindelijk is gekozen voor foto Saar (0308-2) die een uitsnede is van foto Saar (0308) welke ook op mijn visitekaartje prijkt.

Gisterenavond kon ik de foto prepareren voor het magazine en achter een beveiligde verbinding uploaden naar de redactie van het tijdschrift.

Op dat moment zag ik dat de resolutie van de foto van Merlin weliswaar de gevraagde afmetingen in pixels had, maar de jpg-compressie niet goed was, waardoor de foto er veel minder scherp uitzag dan de bedoeling was, en dat  zou zeker zichtbaar zijn wanneer het om de afdruk in een tijdschrift gaat.

Opnieuw zocht ik contact met één van de teamleden en, heel prettig, er kwam binnen het uur al een reactie.
Ook nu ontspon zich weer een e-mail wisseling, waarbij het eind van het verhaal is, dat beide foto’s nu in goede resolutie waren geüpload en waarvan de foto van Merlin goedgekeurd was, maar de foto van Saar nog niet. En stel dat de foto zou worden afgewezen, dan zou ik nog precies één dag hebben om een andere foto uit te kiezen.

Zover kwam het niet, want vanavond trof ik een e-mail aan, opnieuw kort en krachtig, dat beide foto’s zijn goedgekeurd.

Hello Tjeerd,

We received both and they are 11 MB, perfect.
Yes, the editors will publish both of them, for 2 pages, like already notified. 
Your work is great!
Thanks,

The Team

 

Nadat ik deze e-mail had gekregen, heb ik vrijwel direct Saar en haar moeder op de hoogte gesteld en het doet me erg goed wanneer daar dan snel een heel enthousiaste reactie op komt. Want, zoals hierboven al beschreven, om één of meerdere foto’s gepubliceerd te krijgen in een tijdschrift of kunstboek, gaat er toch nog wel de nodige tijd en energie in zitten en als dat wordt gewaardeerd middels een berichtje terug, dan maakt dat je hele dag goed.

Precies één dag voor de deadline zijn de zaken dus rond.
Als alles volgens plan verloopt (de redactie van het tijdschrift houdt nog wel wat slagen om de arm) zal de verschijningsdatum van het 20e nummer van The Style Researcher Magazine over zo goed als een week op 1 september zijn.

Eerdere berichten m.b.t. The Style Researcher Magazine:
Foto Merlin gepubliceerd
Foto Merlin ingestuurd voor Volume 20