Art Collector’s Choice Book – Volume II – Middle East leidt tot verkoop foto?

Enige tijd geleden is een aantal foto’s gepubliceerd in het Art Collector’s Choice Book – Volume II – Middle East uitgegeven door Contemporary Art Station. Dat op zich is al een eer, maar het wordt heel erg leuk wanneer er serieuze interesse is getoond in de aankoop van een foto.

ART COLLECTOR’S CHOICE BOOK

VOLUME II – MIDDLE EAST


Het boek over hedendaagse kunst, is, zo wordt dit door de uitgever Contemporary Art Station omschreven, een samengestelde collectie van enkele van de meest geïnvesteerde kunstenaars van de huidige internationale hedendaagse kunstmarkt.

De publicatie is, zoals de titel “Art Collector’s Choice – Middle East” suggereert, gericht op het Midden-Oosten, maar ook op Japan. Daarom is er naast een Engelse beschrijving ook een Arabische beschrijving toegevoegd.

Het kunstboek is verspreid onder musea, galeries en kunstverzamelaars in het genoemde gebied, maar is ook te koop via o.a. Amazon.

Naast de publicatie van twee foto’s in het boek zijn er ook drie foto’s op internet gepubliceerd samen met een interview, zoals al eerder werd beschreven op deze website.

Vandaag ontving ik een e-mail van een kunsthandelaar/galeriehouder en tevens kunstverzamelaar die oprechte interesse getoond heeft in de aanschaf van een foto voor zijn galerie/verzameling.

De onderhandelingen zijn nog gaande en of het ook daadwerkelijk tot verkoop gaat leiden, valt nog wel te bezien. In dat opzicht reken ik me niet rijk.
Eerder bleek via een bemiddelingsbureau die ik had ingehuurd in New York dat er een paar potentiële kopers waren voor de foto’s (waarvan de marktwaarde op dat moment rond de $8.000 lag), maar het uiteindelijk is het toch afgeketst.

In ieder geval is het een feit dat mijn modellen internationale aandacht krijgen!

Wordt vervolgd? We gaan het zien!

Eerdere berichten over deze publicatie:
Artbook is binnen
Artbook wordt opgestuurd
Layout revisie
Alles compleet
Interview staat online
Het interview
Een dilemma
Publicatie een feit
Betaling gedaan
Verzoek ingewilligd
Verzoek tot plaatsing
Reminder ontvangen
Uitnodiging ontvangen