Vragen beantwoord over expositie station Madrid

De vragen die ik deze week had opgestuurd naar de contactpersoon van Contemporary Art Station voor het exposeren van één foto in het station van Madrid tijdens Madrid Art Month die gehouden wordt in februari 2022, zijn via de e-mail beantwoord.

MADRID STATION EXHIBITION

FEBRUARY 2022


In een vorig blogbericht is beschreven wat deze expositie inhoudt.
Het komt er in het kort op neer dat een foto tijdens Arco Madrid 2022, die gehouden wordt in februari 2022, tentoon gesteld wordt in het Nuevos Ministerios Station (een metrostation) in Madrid.

Dit metrostation ligt onder de regeringsgebouwen (Nuevos Ministerios = nieuwe ministeries) en het zakelijke AZCA (een afkorting van Asociación Mixta de Compensación de la Manzana A de la Zona Comercial de la Avenida del Generalísimo). AZCA is één van de twee belangrijkste financiële districten van Madrids grootstedelijk gebied.

Naar aanleiding van de uitnodiging rezen er wel een aantal vragen op, waarop ik antwoord zal willen hebben voordat er over gegaan wordt tot het inzenden van een foto.

De vragen die ik aan de contactpersoon had gestuurd waren (met daarachter het korte en bondige antwoord):

  1. Is er een thema gekoppeld aan de tentoonstelling? Nee
  2. Er wordt in de  beschrijving genoemd dat de foto op posterformaat wordt afgedrukt: 120 cm (lengte) x 100 cm (breedte). Het afdrukken op dit formaat vereist een andere voorbereiding voor de foto dan bijvoorbeeld het afdrukken in een kunstboek. Een en ander heeft te maken met de kijkafstand. Mijn vraag is dan ook wat het minimum aantal pixels moet zijn en tevens op hoeveel dpi (dots per inch). Voor “gewoon” printen is 300dpi de standaard. Maar voor posterformaat kan dit prima gedaan worden op 200 of 150 dpi. De afbeelding moet highres zijn op 300 dpi.
  3. Welke kleurruimte wordt er gebruikt voor het afdrukken: standaard sRGB of CMYK? CMYK
  4. Wanneer de expositie eindigt, wat gebeurt er dan met de poster? Wordt die naar mij toegestuurd? Of wordt die vernietigd? Of misschien nog iets anders? Helaas worden de posters bij het van de wand afhalen kapot gemaakt.
  5. Wanneer iemand geïnteresseerd mocht zijn om de foto te kopen, koopt die persoon dan de poster of neemt die persoon contact met mij op voor een op maat gemaakte afdruk? Deze zal contact met u leggen om een afdruk te kopen.
  6. De contactpersoon heeft ongetwijfeld meer zicht op de marktwaarde van kunst in Spanje. Omdat het over een expositie gaat, zal er een prijskaartje aan de foto moeten gaan hangen. Om te voorkomen dat deze onder of boven de marktprijs gaat liggen, kan ik dan een indicatie krijgen, wanneer ik de foto ter beoordeling ga insturen, van de marktwaarde? Minimaal €750.
  7. In zowel de e-mail als op de website kan ik lezen dat exposanten een zogenaamd Certificate of Participation krijgen en ook dat zij hun eigen post krijgen op de sociale media. Omdat ik een portret- en fashion fotograaf ben, zal mijn foto altijd een persoon/model bevatten.
    Kan mijn model ook een Certificate of Participation krijgen (dat goed is voor haar c.v.) en wordt zij ook getagd in de post op de sociale media? Datzelfde geldt ook voor de contact details: kan ik mijn model daar ook in benoemen? Jazeker.

Eigenlijk lijkt er nu niet zo veel meer in de weg te staan om aan deze expositie deel te gaan nemen, of het zou al moeten zijn dat het model waarmee ik al contact heb gehad er niet akkoord mee gaat.

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten over (mogelijke) expositie station Madrid:
Vragen over de expositie
Uitnodiging ontvangen