Website en e-mail problemen na ruim één week opgelost?

Ruim één week heb ik veel hinder ondervonden van problemen die gerelateerd waren aan de e-mail server.  Een en ander lijkt nu te zijn opgelost, maar dat idee had ik vorige week rond deze tijd ook.

Het probleem ontstond toen ik via de webmail een melding kreeg van BitNinja. Dat is een antispam programma die aan de serverkant van mijn hosting provider werkt.
Eigenlijk had op dat moment al een klein belletje moeten gaan rinkelen, want BitNinja heeft me vaker in de problemen gebracht.

In ieder geval werd er gevraagd om te bevestigen dat ik degene was die ik zei dat ik was en om dat uit te voeren moest ik een zogenaamde Captcha invullen en op een instuurknop klikken.

Vanaf dat moment begon het probleem. Op de een of andere manier had BitNinja mijn IP-adres toegevoegd aan de blacklist, waardoor ik mijn e-mail niet meer kon benaderen.
Maar ook mijn website kon ik op een gegeven moment niet meer benaderen en kort daarna ook niet meer de FTP-server.  Kortom: ik was vleugellam.

Na telefonisch contact kreeg ik wel weer toegang tot mijn website en de FTP-server.
De e-mailserver deed het wanneer hij er zin in had. Soms kon ik niet inloggen (IMAP-server error), soms wel, maar werd ik er tijdens een sessie (en net wanneer je een e-mail bericht aan het beantwoorden bent of aan het opstellen bent) gewoon uit gegooid.

Kortom: allemaal niet prettig. Het meest frappante van alles is dat ik op mijn smartphone wel de e-mail kon ontvangen, maar niet kon beantwoorden, terwijl ik op de webmail – en dat werd naarmate de week vorderde steeds frequenter – niet meer kon inloggen.
Een aantal van de ontvangen e-mails vroegen om een CTA (Call to Action) en wel zo snel mogelijk.

Uiteindelijk is besloten om de e-mail bij het webhostingsbedrijf naar een andere server te verplaatsen en dat lijkt nu effect te hebben.

In de tussentijd weet ik niet in hoeverre e-mails van mijn kant ook de geadresseerden hebben bereikt. En andersom heb ik het sterke  vermoeden dat sommige e-mails mij niet hebben bereikt.

Mocht het zo zijn dat je een (belangrijke) e-mail naar mij hebt gestuurd en daarop nog geen antwoord hebt ontvangen, dan wil ik je via deze weg vragen dit nog een keer te doen.

Voor nu en komende week fingers crossed of de e-mail server weer geen gekke dingen gaat doen.