Foto Anoek (0233) bij finalisten fotowedstrijd ViewBug

Geheel onverwacht is foto Anoek (0233) doorgedrongen tot de finalisten van de fotowedstrijd “Image of the Month Photo Contest (Volume 72)” op de website van ViewBug!


Het gaat om bovenstaande foto van Anoek die is doorgedrongen tot de 80 finalisten van de fotowedstrijd “Image of the Month Photo Contest (Volume 72)” op ViewBug, zo bleek uit de e-mail met als onderwerpregel: “Congratulations! You’ve received a photography award” die ik ontving.

Het is inmiddels de 43e finaleplaats op ViewBug sinds november 2015 en de 2e finaleplaats dit jaar.
Inmiddels is één van de foto’s in juni 2021 ook daadwerkelijk in de prijzen gevallen, al was die bewuste foto van Teline niet finalist in een wedstrijd.

Dat de publieksstemming niet leidinggevend is in de uiteindelijke keuze voor de finalisten was al eerder opgevallen. En ook dit keer gaat dat op, immers was de foto van Anoek slechts op de 4.351e plaats geëindigd bij de publieksstemmen (daarbij overigens wel behorend bij de zogenaamde Top 10 Class: de 10% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd).

Dat de foto een finaleplaats heeft behaald is op de website te vinden via de link die hoort bij de finalisten van de wedstrijd en getuige de award die bij de foto prijkt.

In totaal waren er 44.174 inzendingen en dat maakt dat de kans om een finaleplaats te halen afgerond 0,18 procent is.
Heel erg bijzonder dus dat deze foto is doorgedrongen tot de finale.

Het is nog niet duidelijk wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt.

Bekijk Anoek (0233) voor de Palmares en reacties op de foto.