Contact met Monat Gallery, Madrid, is gelegd

Gisteren kreeg ik via de e-mail ik een persoonlijke uitnodiging van Monat Gallery in Madrid (Spanje) met een voorstel voor samenwerking met deze galerie op internationaal vlak.
Daarop heb ik een e-mail terug gestuurd waarop vandaag een antwoord is gekomen.
In de e-mail had ik al aangegeven dat ik de afgelopen week erg veel problemen ondervond met mijn e-mail en hoopte dat mijn e-mail wel aankwam.

De e-mail was gelukkig wel aangekomen (al is die terecht gekomen in de spam map).

Als bijlage bij de e-mail heeft de contactpersoon van de Monat Gallery in Madrid een PDF-bestand gestuurd met meer informatie met betrekking tot de “(UN)Fair Milano 2022″ die gehouden wordt van 9 tot en met 13 februari in Milaan, Italië.

In de e-mail gaat ze nog verder in op wat de samenwerking met Monat Gallery precies inhoudt:

Ons doel met de kunstenaars die we vertegenwoordigen is om een ​​langdurige samenwerking tot stand te brengen, met een verkoop- en verspreidingsstrategie. Daarom omvat de samenwerking, zoals beschreven in het dossier, een heel jaar van samenwerking.”

Zoals ik al begrepen had, gaat de samenwerking met deze galerie niet alleen over de expositie tijdens de kunstbeurs (UN)Fair Milano 2022.

De expositie op (UN)FAIR MILANO duurt 5 dagen, de groepstentoonstelling in MONAT Gallery 30 dagen. Daarnaast zullen de geselecteerde werken worden gepresenteerd aan de klanten- en verzamelaarsportfolio van de galerij, opgenomen op de MONAT Gallery-website en onze sociale netwerken voor maximale zichtbaarheid en online verkoop.

Hieruit blijkt dat de galerie ook daadwerkelijk actie onderneemt om werk van kunstenaars onder de aandacht te brengen van potentiële kopers en online verkoop.
Nu wordt dit vaker gezegd en heb ik ook vaker mee te maken gehad.
Natuurlijk kan geen enkele galerie garanderen dat een kunstwerk wordt verkocht, maar zo tussen de regels door, lees ik wel dat zij daar de moeite voor willen en gaan doen en dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Immers het verdienmodel van een galerie is dat zij kunstenaars “binnen halen” en daar geld voor vragen. Het is dan nog maar de vraag in hoeverre er ook écht actie wordt ondernomen om kunstwerken aan de man/vrouw te brengen.

Over de (Un)Fair kunstbeurs schrijft de contactpersoon nog het volgende:
(UN)FAIR is een gedurfde internationale kunstbeurs.
Het werd opgericht midden in de pandemie van het Coronavirus, in een periode waarin Italië en vele andere landen stand-by hebben geleefd. (UN)FAIR reageert hierop en werkt aan een nieuwe doorstart voor kunstenaars en plant de eerste editie van dit nieuwe format voor februari 2022, in Milaan, bij Superstudio Maxi.
De (UN)Fair organisatie wil een ruimte creëren voor nieuwe relaties, buiten de gebaande paden werken om een ​​nieuw en breed publiek dichter bij hedendaagse kunst te brengen, en ondersteunt tegelijkertijd galerieën, kunstenaars en de hedendaagse kunstproductie
.”

Al met al klinkt het veelbelovend en ik heb de contactpersoon dan ook terug gemaild (in de hoop dat die aan komt) dat ik de inhoud van het PDF-document tot me zal nemen en er op een later moment op terug zal komen.

Eerdere berichten van Monat Gallery:
Persoonlijke uitnodiging ontvangen