Foto Teline (0108) bij finalisten fotowedstrijd ViewBug

Het kan vandaag niet op met bijzondere e-mail van ViewBug. Nadat vanmiddag al een foto van Merlin een award had gekregen, kreeg ik vanavond, niet geheel onverwacht, een e-mail dat foto Teline (0108) is doorgedrongen tot de finalisten van de fotowedstrijd “Chasing Leaves” op de website van ViewBug!


Het gaat om bovenstaande foto van Teline die is doorgedrongen tot de 45 finalisten van de fotowedstrijd “Chasing Leaves” op ViewBug, zo bleek uit de e-mail met als onderwerpregel: “Congratulations! You’ve received a photography award” die ik ontving.
Aan het begin van de avond was al duidelijk geworden dat de foto hoge ogen had gegooid bij de publieksstemmen.

In maart 2019 was deze foto van Teline al een keer in de schijnwerpers geplaatst op de website van ViewBug doordat die de Staff Favorite  had gekregen.

Het is inmiddels de 44e finaleplaats op ViewBug sinds november 2015 en de 3e finaleplaats dit jaar.

Inmiddels zijn twee foto’s ook daadwerkelijk in de prijzen gevallen.
In juni 2021 was een foto van Teline prijswinnend en ook nog dit jaar, in november 2021, was een foto van Pien prijswinnaar.
Zal opnieuw een foto van Teline een prijs in de wacht weten te slepen?

In ieder geval valt de foto valt in de smaak bij ViewBug, want het is leuk en tevens ook bijzonder (want eerste keer), om te zien dat de foto van Teline gebruikt is als leading photo voor het blogbericht over de finalisten van de wedstrijd:

Dat de foto een finaleplaats heeft behaald is op de website te vinden via de link die hoort bij de finalisten van de wedstrijd en getuige de award die bij de foto prijkt.

In totaal waren er 13.179 inzendingen en dat maakt dat de kans om een finaleplaats te halen afgerond 0,34 procent is.
Heel erg bijzonder dus dat deze foto is doorgedrongen tot de finale.

Het is, zoals altijd het geval is bij de wedstrijden op ViewBug, nog niet duidelijk wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt.

Bekijk Teline (0108) voor de Palmares en reacties op de foto.