Antwoorden op vragen Artifact Gallery, New York (3)

Naar aanleiding van een aantal vragen aan de contactpersoon van Artifact Gallery (New York) kreeg ik al snel weer de antwoorden daarop terug.

De Artifact Gallery  is  gelegen in Lower East Side met meer dan 200 galerieën en kunstinstellingen, waaronder het New Museum, het Tenement Museum en het International Center of Photography.

De galerie biedt mij de mogelijkheid om te exposeren in hun eigen expositieruimte, maar ook, fysiek of digitaal, bij kunstbeurzen in New York, L.A., Miami, Monaco  en museum expositie in Zuid Korea.

Daarnaast biedt de galerie (weliswaar tegen betaling) de mogelijkheid om onder de aandacht te komen bij MoMA (Museum of Modern Arts), Brooklyn Museum, New Museum, The Andy Warhol Museum, International Center of Photography, Jewish Museum, Japan Society en luxe merken als Mercedes, Saks 5th Avenue en St. Regis Hotel.

Ook tegen betaling kan een intensieve multi-media reclame campagne op touw gezet worden in de NY Times, Wall Street Journal, Newsday, Time Out New York, New York magazine, Village Voice, New York Observer, Daily News, New York Post, Huffington Post, Paper Magazine, WNBC, WABC, WCBS, Bloomberg, Artnet, Artforum, ARTNews, The Art Newspaper, Artinfo, Modern Painters, Art in America, ARTNewsletter, Manhattan Arts International, Art Journal, ArtNews en Brooklyn Rail.

Multinationals als Microsoft, American Express, PBS en NASA zijn vaste klant bij de galerie.

De contactpersoon bij de galerie geeft in zijn antwoorden aan dat de vorige organisatie waarmee ik in New York had samen gewerkt, waarschijnlijk een te hoog prijskaartje aan de foto’s heeft gehangen en geeft aan dat we kunnen onderhandelen over een meer realistische en redelijke prijs.

Een eventuele sponsor zal niet iets extra’s vragen als wederdienst voor het sponsorschap, zo wist de contactpersoon mij ook te melden.
En met betrekking tot een overeenkomst/contract, wil de contactpersoon eerst weten welke marketing ik wil gaan inzetten.

Dat laatste is wel een beetje een lastige, want ik wil eerst weten wat de foto’s aan straatwaarde hebben en daar draait de contactpersoon toch wel steeds om heen.
Pas wanneer ik weet wat een foto “doet” in New York, kan ik ook een inschatting maken in hoeverre marketingkosten opwegen tegen eventuele verdiensten.

Hierover zal ik nog even nadenken en dan maar weer een mailtje sturen met de vraag hierover.

De laatste vraag die nu dan ook echt beantwoord is, is die van wanneer een eventuele expositie zal kunnen plaatsvinden en dat is in 2024.

Wordt vervolgd

Eerdere berichten over deze (mogelijke) expositie:
Vragen voor Artifact (3)
Aanvullende vragen beantwoord
Opnieuw enkele vragen
Antwoord ontvangen
Reminder gestuurd
Nieuwe vragen
Antwoord op vragen
Mail gestuurd
Eerste e-mail ontvangen