Beeldje Muse Photography Awards 2022 uitgereikt aan Merlin

Eindelijk, na vier maanden, is vanmiddag het beeldje die hoort bij de MUSE Photography Awards 2022 aan Merlin uitgereikt!

Dat persoonlijk overhandigen bleek nog wel een dingetje, helaas, want ik had het zo graag al eerder uitgereikt. Bij wijze van spreken brandde het in mijn handen.

Eind mei, direct na de ontvangst van de beeldjes, had ik de moeder van Merlin een e-mail gestuurd met de vraag wanneer ik het beeldje persoonlijk zou kunnen overhandigen.
Moeder reageerde daar, wegens drukte niet direct op, en daarnaast kwam ook de reis naar New York, waar ik de Internationale Prijs ATIM’s Top 60 Masters in ontvangst zou mogen nemen, al heel dichtbij.

Ik heb er nog even over getwijfeld of ik het beeldje dan mee zou nemen naar New York om Merlin het daar te overhandigen, maar heb daar vanaf gezien: het zou in de koffer op de heenreis van mij en op de terugreis van Merlin of haar moeder, extra ruimte innemen (het beeldje is ongeveer 35 cm hoog) en extra gewicht zijn (zo’n 2,5 kg). Daarnaast stond natuurlijk die reis in het teken van de andere internationale prijs.

Na de reis naar New York, heb ik nog een aantal keer aan de moeder van Merlin gevraagd om het beeldje af te kunnen leveren, maar op de een of andere manier kwam dat er niet van.

In de zomervakantie hebben we begin augustus op de zandverstuiving van Hulshorst Merlins 14e fotoshoot gedaan.
Dat was ook een optie geweest, alhoewel dat niet zo bijzonder is om het in de middle of nowhere te geven: daarvoor is deze prijs simpelweg te bijzonder.


Belangrijker nog was dat ik in de tussentijd bezig was geweest om het beeldje tijdens de expositie “Kunst Kleurt het Leven” in het Belgische Brugge aan Merlin te overhandigen.
Hierin waren een drietal foto’s van Merlin prominent aanwezig en in feite het eerst in het oog springend.
Merlins moeder en ik hadden afgesproken om tijdens de maand dat de expositie zou lopen, deze samen te bezoeken en daaraan een fotoshoot met Merlin in Brugge aan vast te koppelen.
De datum die daarvoor was vastgesteld was zaterdag 27 augustus.

In de voorbereidingen had ik de contactpersoon van de expositie al op de hoogte gebracht van het voornemen om de prijs te overhandigen en daarna een fotoshoot te doen, deels ook in de ruimte en de omgeving  waar de expositie plaats vond.
Zij zou kijken of ze er ook nog een feestelijk tintje aan zou kunnen geven.

De taart had ik inmiddels al besteld en toen ik donderdagavond nog telefonisch contact met de moeder van Merlin had, gaf zij aan dat Merlin niet naar Brugge zou komen, dus ook dat de geplande fotoshoot niet zou doorgaan.

Deels een streep door mijn voorgenomen plannen, maar moeder zou  met een vriendin zaterdag nog wel afreizen naar Brugge, omdat zij graag de foto’s van haar dochter eens een keer echt in expositie zou willen zien.
Hoewel ik het erg jammer vond dat ik de prijs dan niet aan Merlin persoonlijk zou kunnen geven, zou ik het dan maar aan de moeder van Merlin doen.


Op de zaterdagmorgen van het bezoek aan de expositie in Brugge kon ik geen contact krijgen met de moeder van Merlin en ben ik uiteindelijk om iets over tienen (een uur later dan gepland) naar Brugge afgereisd.
In Brugge aangekomen had ik, terwijl ik onderweg was, een SMS gekregen van de moeder van Merlin dat zij niet was vertrokken in verband met een mogelijke coronabesmetting.
Alsof er een vloek op het uitreiken van het beeldje rustte (de taart smaakte overigens goed!).

Vandaag dus weer een poging die gelukkig geslaagd is!
Ik ben heel erg blij dat het beeldje nu in handen is van Merlin en ik hoop dat je het waardeert en het een mooi plaatsje zult geven, Merlin, maar gezien jouw reactie zal dat geen probleem zijn!

Bedankt voor het maken en toesturen van de foto’s, moeder van Merlin!

En ook, op deze plek, nog een keer een dankjewel dat je model voor mij hebt gestaan voor de prijswinnende foto, Merlin!
Op naar de volgende?

Eerdere berichten over de Muse Photography Awards:
Beeldjes binnen gekregen
Definitief 2x goud en 2x zilver
2x goud en 2x zilver
Foto Merlin ingestuurd
Aangemeld
Open uitnodiging ontvangen