Problemen met website opgelost

Eindelijk zijn de problemen, na ruim twee maanden, met de website opgelost!
De problemen ontstonden nadat er tijdens een update bij mijn webhostingsbedrijf een server uitviel, waardoor de database, waarin alles ligt opgeslagen van de website, corrupt raakte.

De problemen ontstonden op 3 augustus.
Op de server van het webhostingsbedrijf draait zowel mijn website alsook mijn e-mail.

Om een lang verhaal, want dat is het uiteindelijk geworden, kort te maken, maar even een samenvatting van de laatste twee maanden.

Het eerste dat ik merkte was dat ik mijn e-mail niet meer in kon: ik kon geen berichten meer versturen en ook niet ontvangen.
Vrij snel daarna ontdekte ik dat ik ook niet meer mijn website kon benaderen, want die lag er helemaal uit!

Na contact met een medewerker van het webhostingsbedrijf werd mij verteld dat het te maken had met een corrupte database en dat zou zo snel mogelijk worden opgelost: in ieder geval de e-mail, maar uiteindelijk ook de website, al werd er wel bij aangegeven dat die laatste nog wel een dingetje zou kunnen zijn.

De e-mail werkte redelijk snel weer, maar was met horten en stoten.
Soms kreeg ik geen verbinding met de e-mailserver en ik vraag me oprecht af of alle e-mail die ik gestuurd heb wel bij de geadresseerde is aangekomen en andersom of alle e-mail die naar mij is gestuurd ook wel bij mij is afgeleverd.
Op dit moment lijkt alles goed te draaien.

Een ander verhaal was de website.
Omdat de database corrupt was, kon ik de website niet benaderen en ook het publiek die de website bezocht niet in kennis stellen dat dit aan de hand was.

Het down gaan van de website kwam op een wel heel ongelukkig moment.
Op 3 augustus had ik een online interview met Viviana Puello van Art Tour International Magazine die zij op hun Facebook pagina deelden.
In het interview werd ook gekeken naar de website en werd daar naar verwezen.
Art Tour International Magazine heeft, naast Facebook, ruim 10 miljoen volgers en dit zou voor mij een uitgelezen kans zijn om mijn werk onder de aandacht te brengen van allerlei kunstliefhebbers.
Niet dus, want de website was down.

Vijf dagen na de crash, op 8 augustus, kreeg ik bericht van het webhostingsbedrijf of ik wilde checken of de website weer online was.
Dat was min of meer het geval, maar er waren nog zo veel zaken niet goed.
Om te beginnen waren berichten die ik vanaf 3 juli had gepost spoorloos verdwenen en werd de website getoond tot en met 3 juli.
Daarnaast werkte het menu en dergelijke niet goed en waren bepaalde berichten niet opvraagbaar.
Dat heeft me er toe gebracht om op de landing page een bericht te zetten dat de database corrupt was en daarom de website niet kon worden bekeken.

En ook dit kwam op een zeer ongelegen moment, omdat ik eind augustus een internationale expositie in Brugge had die veel publiek heeft getrokken.
Mijn 500 visitekaartjes zijn allemaal uitgedeeld waarop ook mijn website vermeld staat, maar die was dus nu niet in de lucht.

Er zou door een gespecialiseerd bedrijf worden gekeken of de, in feite nog steeds corrupte database, kon worden gerepareerd.
Nu ruim twee maanden verder, ben ik zelf maar aan de slag gegaan en met wat kunstgrepen heb ik de database kunnen herstellen in de oorspronkelijke versie met de berichten tot en met 2 augustus.

Nu aan mij om alles weer, met terugwerkende kracht, up to date te gaan brengen, maar daar zal nog wel de nodige tijd overheen gaan.

Allereerst zal ik de nieuwe foto’s op de website gaan zetten en de bijzondere dingen, zoals de reis naar New York, de internationale expositie in Brugge en publicaties, zal ik op een later moment gaan toevoegen, want vraagt simpelweg veel tijd om te schrijven.

Hoe dan ook ben ik blij dat de website weer draait!