Foto Merlin (0803) in top 15 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Life in Red Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren vijf foto’s ingestuurd: drie van Merlin, één van Dounia en één van Claartje.
Foto Merlin (0803) kreeg van de vier de meeste stemmen bij het publiek en kwam daarmee uit op een fantastische 12e plaats.

In totaal waren er 14.695 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 12e plaats te eindigen is daarmee afgerond slechts 0,08% en  behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De tweede ingezonden foto, Merlin (0801), belandde, met een verdienstelijke 309e plaats bij de publieksstemmen, nog in de Top 10 Class van foto’s waarop het meest is gestemd.
De kans om op die plek uit te komen is afgerond 2,10%.

De derde ingezonden foto, Dounia (0101), verging het duidelijk minder goed en eindigde bij de publieksstemmen met een 1.488e plaats nèt buiten de Top 10 Class (10,13%), maar krijgt hierom dus wel een Top 20 Class notering.

De vierde ingezonden foto, Merlin (0806) wist het ook nog tot de Top 20 Class (11,60%) te schoppen, maar deed het met een 1.704e plaats bij de publieksstemmen wel duidelijk minder goed.

De laatste, voor deze wedstrijd, ingestuurde foto was Claartje (1704) maar wist met een 9.105e plaats het publiek niet te bekoren en eindigde ook niet in de Top 50 Class.

Nu zegt de score bij de publieksstemmen niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 51e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.