Vandaag D-Day PIAB Awards 2023

Begin september werd een foto van Merlin definitief genomineerd voor de Premi Internacional d’Art de Barcelona (PIAB) Awards 2023. Vandaag is het D-Day, want om 17.30 uur vanmiddag worden in het Museu Maritim de Barcelona de prijswinnaars bekend gemaakt.

PIAB is een jaarlijkse internationale prijs en is onderdeel van het FIABCN kunstbeurs programma in Spanje.

De PIAB | 23 Award, gesponsord door en in samenwerking met Juve y Camps, Taschen en Royal Talens, heeft tot doel om talenten, amateur of professional, ongeacht leeftijd en nationaliteit, te ontdekken en te ondersteunen.

De Award staat open voor alle kunstenaars wereldwijd.
De categorieën waarin kan worden deelgenomen zijn: tekenen, schilderen, uitvoering (van een toneelstuk/dans), fotografie, digitale kunst, beeldhouwkunst, geluidskunst, video, mixed media, decoratieve kunst (textiel en materiaal, glas, hout, metaal, keramiek, mozaïek, papier en andere technieken).

Er zijn zeven categorieën waarin de Awards zullen worden uitgereikt: Best Artist Award, Best Gallery Award, Best Figurative Painting, Best Abstract Painting, Best Realism Painting, Best Photography en Best Sculpture.

De twee inzendingen met de meeste stemmen van de jury zullen uiteindelijk tot de winnaars behoren.
De winnaars worden vandaag om 17.30 uur bekend gemaakt tijdens de FIABCN 2023 in Museu Maritim de Barcelona (Sala Gran).

De winnaar van de “Best Artist Award” zal een gratis tentoonstellingsruimte ter beschikking krijgen tijdens één van de aankomende kunstbeurzen in Barcelona of Tokyo.

De inzet, naast de titel, is tevens dat de winnaar het volgende ontvangt:
1 x tentoonstellingsruimte tijdens FIABCN 2024 (Barcelona) of TTAF 2024 (Tokyo)
PIAB 2023 Award
Award Winner Certificate
Interview op social media, website & catalogus kunstbeurs
1 x Volledige pagina feature FIABCN Catalogus 2024

Bij de nominatie behoort:
1 x Kunstwerk nominatie
Profielpagina op de website van PIAB
Publicatie in FIABCN 2023 Catalogus
Social Media Promotie

Op de website van de PIAB | 23 Award nominaties, prijkt nu de foto van Merlin – op het moment van schrijven – op de 1e pagina, 17e rij, van alle genomineerden:

Ter volledigheid hieronder nog een keer de foto van Merlin die meedingt – Merlin (1807-2) – voor de Award.

Wordt vervolgd?

Eerdere berichten met betrekking tot PIAB, volg deze link.