International Prize Botticelli 2024 (Italië): vandaag uitreiking

Vandaag om drie uur plaatselijke tijd, mag ik in Florence, Italië, de International Prize Botticelli 2024, in ontvangst nemen.
Helaas zal ik daar niet lijfelijk bij aanwezig zijn.

Begin november kreeg ik de e-mail van de Effetto Arte Foundation dat ik werd gehonoreerd met deze internationale prijs.

Het is en blijft een bijzonder iets om zo’n uitnodiging en waardering voor mijn werk te krijgen en ik voel me dan ook zeer vereerd dat ik er voor ben uitgekozen.
Voor deze internationale prijs is uiteindelijk gekozen voor een foto van Resa, Resa (0402).

Na het opsturen van alle benodigdheden kreeg ik de bevestiging dat alles was goed gekeurd en zoals altijd komt dan ook de vraag of ik bij de uitreiking aanwezig zal zijn, maar dat is dus helaas niet het geval.

Om 15.00 uur zal de uitreiking plaatsvinden in Palazzo Borghese in Florence.
De foto van Resa zal de hele dag op een groot videoscherm bij de ingang van Palazzo Borghese te zien zijn, tezamen met foto’s van de werken van de andere kunstenaars.


De buitenkant van Palazzo Borghese ziet er niet echt bijzonder uit en is gelegen aan een smal straatje in het centrum van Florence.

Het gebouw met een rijke historie (zie hiervoor ook het blogbericht met de achtergrondinformatie) doet nu dienst als een hotel waarbij kunst een grote rol speelt.

De binnenkant van het hotel is echter een heel ander verhaal.
Dat ziet er werkelijk prachtig uit!


De zaal waar de daadwerkelijke uitreiking plaats vindt, is er eentje om in te lijsten.

De zaal waar de uitreiking vanmiddag plaats vindt. De foto is van een eerdere prijsuitreiking van de Effetto Arte Foundation op dezelfde locatie.

Hopelijk krijg ik ook weer een aantal foto’s toegestuurd van de organisatie van de prijsuitreiking, want dat is niet altijd het geval.

De prijs zal hierna naar mijn huisadres worden opgestuurd, alsook een exemplaar van de catalogus en het kunstboek/tijdschrift Contemporary Celebrity Masters.

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten over de prijs:
Niet aanwezig bij uitreiking
Inzending goedgekeurd
Benodigdheden opgestuurd
Achtergrondinformatie
Eerste e-mail

Voor een overzicht van alle berichten over internationale prijzen van Effetto Arte Foundation: volg deze link.